Публикация

Kампанията „От любов към живота” има нов посланик


Актрисата Диана Любенова е новият посланик на кампанията срещу рака на гърдата
 „От любов към живота” за 2009 г. Това решиха 8000 души, съпричастни към мисията на AVON, които дадоха своя вот на сайта на инициативата www.otlubov.com.

Диана Любенова поема титлата и отговорностите, свързани с нея, от Цветана Манева и Мария Гроздева, които през последната година работиха за каузата.

За периода на тяхната мисия са осигурени средства за извършаването на задължителните профилактични прегледи за рак на гърдата на 9025 жени.

Прегледите са реализирани с мобилен мамограф и ехограф в София, Търговище, Смядово, Омуртаг, Попово, Разград, Исперих, Кубрат, Стражица и др. С доброкачествени образования са диагностицирани 207 жени, със злокачествени и суспектни - 24, като всички са насочени за допълнителни изследвания и лечение.

Основна цел на кампанията „От любов към живота” е да информира българската жена за необходимостта от редовни прегледи и да съдейства за една по-достъпна профилактика, защото ракът на гърдата е напълно лечим при ранно диагностициране.

Ролята на посланиците е чрез личния си пример и общественото доверие, което имат, да мотивират и вдъхновяват активните българи да бъдат съпричастни и съзнателно да се предпазват от последиците от едно от най-страшните женски заболявания.

Според официалната статистика на Националния раков регистър, всяка десета българка е застрашена от рак на гърдата, а ежегодно заболяват над 3 500 жени.

 

 

Коментари