Публикация

„Асистирани репродуктивни технологии, бременност и раждане” е темата на IX-тия Софийски симпозиум по репродуктивна медицина

На 6 и 7 ноември Институт по репродуктивно здраве и Медицински комплекс „Д-р Щерев“ организират за 9-ти път атрактивен научен форум с международно участие


За девета поредна година Медицински комплекс „Д-р Щерев” и Институт по репродуктивно здраве организират научен симпозиум по репродуктивна медицина с международно участие. Събитието ще се проведе на 6 и 7 ноември в София Хотел Балкан (бивш Шератон) в столицата.

Темата на тазгодишния научен форум е „Асистирани репродуктивни технологии, бременност и раждане.” Симпозиумът има за цел да обхване три медицински направления, свързани с появата на новия живот, като се засегнат следните въпроси:

- зачеването чрез приложение на възможностите на съвременната репродуктивна медицина;

- надлежното проследяване на бременността и новите постижения в пренаталната и феталната медицина;

- раждането от акушерска и от неонатологична гледна точка с обсъждане на съвременните тенденции.

В рамките на три модула в двата дни на симпозиума ще бъдат разгледани интересни научни презентации, представени от водещи репродуктивни специалисти, акушер-гинеколози, специалисти по фетална медицина и неонатолози от България и чужбина. Амбицията на екипа, организиращ IX-тия Софийски симпозиум, е да проведе широк научен форум с участие на лекари от изброените сфери от цялата страна. На симпозиума ще бъдат използвани възможностите на съвременната телемедицина с представяне на демонстрационни високоспециализирани ултразвукови прегледи и оперативни интервенции с видеовръзка на живо от кабинетите по фетална медицина и операционните на Медицински комплекс „Д-р Щерев“.

Някои от темите, които ще бъдат разгледани в сесията „Асистирани репродуктивни технологии“ са Стратегии при стимулация на пациенти с намален яйчников резерв, Лечение на пациенти с повтарящи се имплантационни неуспехи, Идиопатичен стерилитет, Разразен ембриотрансфер. Във втората сесия „Бременност“ ще бъдат представени теми като Правила за проследяване на бременността (женска консултация), Доплер оценка на феталното състояние по време на бременност, Поведение при многоплодна бременност и протокол на работа при ембриоредукция, Ултразвуков скрининг за оценка на риска от преждевременно раждане, Скринингов модел за прееклампсия, Хемополитична болест на плода при резус-алоимунизация на бременна, Генетична консултация по време на бременност. В третия модул „Раждане“ ще бъдат разгледани теми като Стратегии за намаляване на броя на ненужни цезарови сечения, Животозастрашаващи състояния при раждане, Грижи за новороденото в депресивно състояние, Най-чести фетални сърдечни малформации, изискващи постнатална оперативна намеса и др.

Сред българските лектори на научния форум ще бъдат специалисти в областта на акушерството и гинекологията като проф. Ангел Найденов, доц. Атанас Щерев, доц. Иван Костов, в областта на репродуктивната медицина и генетика като д-р Таня Тимева, доц. Иванка Димова, в областта на пренаталната и феталната медицина като доц. Валентина Мазнейкова, д-р Петя Чавеева, д-р Виолета Стратиева, д-р Мария Янкова, д-р Вангелия Атанасова, д-р Ибрям, в областта на неонатологията и педиатрията като д-р Мария Калайджиева и други.

В програмата на IX-тия Софийски симпозиум по репродуктивна медицина ще вземат участие и чуждестранни лектори като проф. Франк Брукман, проф. Рой Хомбург, проф. Фулко ван дер Веен, проф. Силадития Батахарая и други презентатори от водещи европейски и световни клиники и научноизследователски институти.

Богата научна програма на симпозиум ще бъде съпроводена с изложение на продуктите и апаратурата на водещи компании от сферата на фармацията, медицинското оборудване, специализираните консумативи, лечебната козметика, аксесоарите и козметика за бременни и новородени и др.

Специалистите, желаещи да вземат участие в IX-тия Софийски симпозиум могат да се регистрират онлайн като попълнят електронна форма за участие тук.

Пълна информация за програмата на IX-ия Софийски симпозиум по репродуктивна медицина, за лекторите в научната програма, за таксите за правоучастие и начините на заплащане можете да получите от интернет страниците на Медицински комплекс „Д-р Щерев” и на Института по репродуктивно здраве.

Допълнителна информация за миналогодишните симпозиум по репродуктивна медицина може да намерите тук.

Коментари

Прекрасно ! Само защо се провежда в дните,в които е и мероприятието на Асоциацията на ехографистите в АГ ?!