Публикация

Ранната диагностика на рак на гърдата - ключова за успешното му излекуване.

Почти 3 десетилетия са изминали от обявяването на октомври за световен месец за борбата с най-често срещаното онкологично заболяване при жените. И макар че в наши дни все повече хора са запознати със статистиката за него, мнозина пропускат да планират и извървят стъпките за ранна диагностика.


Този октомври се включваме активно в инициативите за повишаване информираността относно рака на гърдата и насърчаване на редовните профилактични прегледи. Като част от кампанията в медицински център „Доверие“ се организират безплатни прегледи при мамолог всяка събота до края на месеца (10.10, 17.10., 24.10. и 31.10.), за които единственото условие е предварително записване на час с обаждане на 02 / 40 36 100 или онлайн. За пациенти, които са минали на ехографско изследване и за които е установена нужда, ще има възможността за безплатен преглед при хирург в удобен ден и час до края на кампанията.

В рамките на инициативата разговаряхме с д-р Соня Танушева за причините, рисковите групи и важната роля на прегледите при специалист с цел ранна диагностика. Прочетете повече тук.

Коментари