Публикация

Организацията на джипитата скочи срещу списъка на 100-те най-добри

Настояват здравното министерство да обяви публично критериите за избор и методиката


Националният съюз на общопрактикуващите лекари в България (НСОПЛБ) изпрати официално писмо до Министерство на здравеопазването (МЗ) и медиите, в което настоява да бъдат обявени критериите, по които са избрани 100-те най-добри джипита в страната.

Класацията е направена от работна група към МЗ и съдържа имената на общопрактикуващи лекари от цялата страна, който са показали най-добри резултати в терапията на хронично болни пациенти, стадащи от захарен диабет, сърдечно-съдови и др. заболявания.

Оценката е на база анализ на заболеваемостта и болестността, както и по утвърдени критерии на ефекта от приложеното лечение, посочват на сайта на МЗ. От НСОПЛБ обаче настояват за повече прозрачност и конкретика относно начина, по който са събирани и анализирани данните. Организацията на джипитата поставя и въпроса, дали всички 4 495 общопрактикуващи лекари в България са били оценявани. 

Очаква се 100-те от списъка да получат парична награда, тъй като в началото на тази година министър Москов прокара идеята за бонификация на личните лекари с най-добри резултати. 

Списъкът с имената можете да видите в прикачения файл по долу!

Прикачени файлове

spisyk-gp-ta-nagrajdavane-2_0yQPlOh (1).xls

Коментари

Живко Тодоров
9 окт 2015 10:03

Винаги ще има недоволни при такава класация, но пък и министерството можеше да обяви по-ясно критериите, по които се оценяват личните лекари.