Публикация

Октомври е розов! Бъдете активни и отговорни към Вашето здраве!

​От 1991 година розовата панделка ни напомня да оцветим живота си и да обърнем внимание както на себе си, така и на хората около нас, колко е важно да сме активни и отговорни към своето здраве.


Днес, хиляди хора по света възприемат Октомври, като месец за активни разяснителни кампании относно причините, превенцията и лечението на карцинома на млечната жлеза.

През 2012 година в България са регистрирани 36 649 нови случаи на злокачествени заболявания, като делът при жените е 46 %.

 

Според последните проучвания ракът на млечната жлеза е най-честото злокачествено заболяване при нежният пол – процентът на засегнатите е 26,4 %. (2012г.)
Ранното диагностициране, увеличава многократно шансовете за пълно излекуване. В ранните си стадии злокачествените заболявания рядко имат изявени предупредителни знаци. Ето защо бъдете активни и отговорни към своето здраве.

  • Не пропускайте да  се прегледате, защото именно ранната диагностика може да спаси вашия живот. 
  • 98% е процентът на излекувалите се при ранно диагностициране, а 27% на излекувалите се, които са били диагностицирани в напреднал стадии на заболяването.

Ракът на гърдата не е предотвратимо заболяване, тъй като все още не са напълно изяснени причините за развитието му, но някой фактори, могат да намалят риска от него.

Мамографията е най-сигурния начин да се открие рак на гърдата в ранна фаза.
Обърнете се към Вашият лекар за повече информация.

Акушерство и гинекология Вътрешни болести Гастроентерология Кардиология Неврохирургия Образна диагностика Обща медицина Социална медицина и здравен мениджмънт Спешна медицина Съдова хирургия Токсикология Урология Фармация Хирургия Онкология Рак на гърдата диагностика ранна диагностика карцином на млечната жлеза злокачествени заболявания фактори рак на гърдата октомври световен месец за бор статистика рак на гърдата една от осем о( Мамографията

Коментари

Поздравления за материала и за начина, по който сте представили информацията!