Публикация

„Токуда” с нетрадиционни методи на лечение


Болница „Токуда” въвежда два нетрадиционни метода на лечение - Су-джок и Рейки.

Създадените в Корея и Япония методи от години се прилагат с успех по цял свят. Те са неинвазивни, безболезнени и безлекарствени, като са доказали своята ефективност при хронична болка, при повлияването на неразположения и при лечение на заболявания на органите и системите в тялото.

Су-джок и Рейки също така имат доказан профилактичен ефект при хора, подложени на стрес и напрегнат начин на живот.

Новите методи ще се прилагат от д-р Йорданка Ненкова. Тя има дългогодишен опит като педиатър, хомеопат, фитотерапевт, Рейки и Су-джок специалист. Желаещите да посетят кабинета могат да се запишат на тел: 02/403 4910.

„Су-джок” в буквален превод от корейски език означава „ръка-ходило” и се основава на принципа на съответствието в човешкото тяло. По дланите и стъпалата се намира система от точки, които отговарят за всички органи и участъци на тялото. Дозираният натиск и стимулация върху точките води до бързо лечебно и дълготрайно профилактично действие при проблеми с бъбреците, с гръбначния стълб и ставите, безсъние, умора, стрес, наднормено тегло, еректилна дисфункция и др.

Рейки е японска система за енергийно лечение, чиято цел е постигане на равновесие и хармония в организма, както и стимулиране на естествените оздравителни сили на човешкото тяло.

 

Коментари