Публикация

Сертификационен курс за приложение на Австралийските цветни есенции в практиката

Австралийските цветни есенции са вторите по разпространение в света след Баховите и са предпочитани в практиките на много натуропати и хомеопати в цял свят поради тяхната бързина и ефикасност.


В рамките на 20-часовия курс ще изучим новата парадигма за здраве, основана върху теорията за вибрационната медицина и фините енергии в тялото. Ще направим пътешествие през древното познание за чакрите, ще разберем как цветните есенции са свързани с тях, как могат да помогнат да развием личностните си качества, да разгърнем потенциала си, да се избавим от погрешните мисловни нагласи и унаследени отрицателни модели на поведение. Ще научим как емоционалните ни блокове повлияват физическото ни тяло, ще разберем връзката между древните източни лечебни системи, съвременната медицина и цветните есенции.

Енергийните методи на лечение са част от интегративниата медицина. Те ни помагат да изградим множество допълнителни възможности на въздействие върху здравето.

Курсът е подходящ както за професионалисти - лекари, психолози, холистични терапевти, масажисти, кинезитерапевти, така и за хора, които искат да използват метода за себе си или за семейството си.

След завършването на курса, вие ще можете уверено и компетентно да използвате цветните есенции. Ако сте терапевт, това ще е още един допълнителен ресурс във вашата практика.

Ако искате да задълбочите познанията си в този лечебен метод, можем да ви предложим и второ ниво на курса, който ще бъде изцяло практически. В него ще разгледаме методите за избиране на най-подходящата есенция, как да правим индивидуални комбинации от цветни есенции, как да снемаме интервю и да интерпретираме езика на тялото, ще разгледаме много случаи от практиката и др.

Теми:

  1. Основи на метода.
  2. Вибрационна медицина - познания за фината енергия, системата от чакри и връзката им с цветните есенции.
  3. История и интерпретиране на Доктрината на сигнатурите.
  4. Лечебни свойства на всичките 69 австралийски моноесенции и 17 комбинации.
  5. Нива на въздействие върху организма на цветните есенции.
  6. Често срещани емоционални проблеми и цветните есенции, които ги повлияват.
  7. Как да приготвим моноесенция. Различни начини на приложение на цветните есенции (приготвяне на течност, спрей, крем и т.н.).
  8. Разглеждане на практични случаи и обсъждане на предписанията.

След успешно завършване на курса, ще получите международно признат сертификат от Australian Bush Flower Essences. Можете да получите допълнителна квалификация “Advanced Practitioner Certificate” след предоставяне на описани случаи.

Информация за записването можете да намерите на интернет страницата ни

http://hela-bg.net/bg/component/content/article/5-past-events/186-sertifikatsionen-kurs-za-prilozenie-na-awstralijskite-tsvetni-esentsii-w-praktikata.html

Коментари