Публикация

Във Варна са инвестирани 30 млн. лв. за борба с рака


30 млн. лв. са направените инвестиции за борбата с рака във Варна от началото на годината.

Част от парите са от държавния бюджет, друга обаче са общинска инвестиция. С тях върви строителството както на новото крило на онкодиспансера, така и на бункера, където ще бъдат лекувани пациентите посредством очаквания линеен ускорител за близо 5 млн. лв. „Надявам се, че до края на годината или най-късно в началото на следващата апаратът ще е във Варна“, каза председателят на Общинския съвет Борислав Гуцанов.


След приключването на тези проекти Варна става най-модерният център за лечение на онкологични заболявания на Балканите. Борбата с рака ще се води на всички нива чрез най-модерната  техника , която не само че унищожава туморните клетки, но и улавя заболяването още в съвсем ранен стадий., каза Борислав Гуцанов.

 До края на октомври трябва да приключи стоежът на новото крило на Междуобластния диспансер за онкологични заболявания в „Аспарухово“.

 Директорът на диспансера д-р Господин Игнатов уточни, че след предаването на сградата е необходима само седмица за обзавеждането, тъй като всичко необходимо – от болничните шкафчета до тежката медицинска техника, вече е поръчано.

Коментари