Публикация

Проф. Кипрос Николаидес ще изнесе лекция на 9-тия Софийски симпозиум по репродуктивна медицина

Светилото във феталната медицина, проф. Кипрос Николаидес, ще изнесе лекция чрез телевръзка на 9-тия Софийски симпозиум по репродуктивна медицина, организиран от Института за репродуктивно здраве и Медицински комплекс „Д-р Щерев“ на 6 и 7 ноември 2015 г.


Светилото във феталната медицина, проф. Кипрос Николаидес, ще изнесе лекция чрез телевръзка на 9-тия Софийски симпозиум по репродуктивна медицина. Форумът се организира от Института зарепродуктивно здраве и Медицински комплекс „Д-р Щерев“ на 6 и 7 ноември в хотел Балкан София (бивш хотел „Шератон“). Темата на тазгодишния симпозиум е „Асистирани репродуктивни технологии, бременност и раждане.“

Проф. Николаидес е ръководител на Центъра по фетална медицина към King’s College Hospital в Лондон – първия по рода си специализиран център във Великобритания и най-големия такъв в света. Той е един от основоположниците на феталната медицина в световен мащаб. Пионер, приложил за пръв път редица иновации както във високоспециализираните ултразвукови изследвания на плода по време на бременността, така и в приложението на революционни вътреутробни фетални операции. Школата на проф. Кипрос Николаидес е подготвила и сертифицирала специалисти по фетална медицина, работещи във водещи лечебни заведения в Европа, САЩ и Азия.

Лекцията на проф. Николаидес, която ще бъде предавана на 9-тия Софийски симпозиум чрез директна видеовръзка от King’s College Hospital, ще бъде включена във втория модул, който е посветен на бременността. Темата на лекцията ще бъде свързана с клиничното приложение на скрининг хромозомни заболявания чрез фетална ДНК в майчината кръв.

9-тия софийски симпозиум ще събере на едно място водещи специалисти от страната и чужбина в областта на репродуктивната медицина, акушерството, гинекологията, феталната медицина и неонатология.Фокусът на научния форум ще е насочен към въпросите, свързани със зачеването чрез приложение на възможностите на съвременната репродуктивна медицина, с надлежното проследяване на бременността и новите постижения в пренаталната и феталната медицина и с раждането от акушерска и неонатологична гледна точка с обсъждане на съвременните тенденции.

Пълна информация за програмата наIX-тия Софийски симпозиум по репродуктивна медицина, за лекторите в научната програма, за таксите за правоучастие и начините на заплащане можете да получите от интернет страницата на Института по репродуктивно здраве
(www.reproduktivnozdrave.org )

Коментари