Публикация

Медицински университет – Пловдив организира трети специализиран „Курс по анатомия и хирургически подходи за рамо и тазов пояс”

Курсът ще се проведе на 23 и 24 октомври и е за специализанти по ортопедия, анатомия и хирургия.


Събитието е под патронажа на Българската ортопедична и травматологична асоциация (БОТА), Италианската ортопедична и травматологична асоциация (SIOT), Министерството на образованието и науката (МОН), Италианско общество за научно-изследователска дейност в областта на ортопедията (IOSR) и ConfindustriaBulgaria.

Курсът се превръща в традиция и за трета поредна година Медицински университет – Пловдив е домакин и съорганизатор на събитието заедно с българо-италианската Фондация „Черноморско-Средиземноморска Медицинска Академия”, с президенти проф. д-р Димитър Камбуров – Ректор на МУ – Варна в периода 1990-1999 г., и проф. д-р Микеле Роза от Университета в Месина, Италия.

В обучението участват 20 лектори от Италия, Испания и България. МУ – Пловдив е представен от анатомите проф. д-р Стефан Сивков, доц. д-р Слави Делчев и главен асистент д-р Стоян Новаков, както и от проф. д-р Владимир Ставрев и асистент д-р Станислав Карамитев от катедра „Ортопедия и травматология“. В курса са включени представители и на Медицински университет – Варна, УМБАЛСМ „Пирогов“, както и президента на БОТА и представител на Българската военномедицинска академия - проф. д-р Андрей Йотов. Лекциите се провеждат в VI-та аудитория на Аудиторния комплекс на МУ – Пловдив, а практическото обучение – в катедра “Анатомия, хистология и ембриология“.Обучението тази година включва професионална двустранна телекомуникационна връзка за практическа демонстрация с операционната зала на Интегрален оперативен център в УМБАЛ „Свети Георги” – Пловдив и МУ – Варна.

„Това обучение е пример за успешно дългогодишно сътрудничество между български и италиански академични преподаватели в областта на ортопедията, анатомията и хирургията.”, отбелязаха от отдел „Международно сътрудничество” към МУ-Пловдив.

Коментари