Публикация

Български учен дари 35 000 лева на „Пирогов”

Проф. Люсиен Петрова Велева преподава в Center for Investigation and Advancen Study – Merida, Mexico от 1996 г. Тя е и Doctor Honoris Cousa.


Български учен дари 35 000 лева на „Пирогов”. Проф. Люсиен Велева проявява благородния жест, след като гледа репортаж на г-жа Жени Марчева по БТВ, в който г-жа Марчева и директорът на болницата проф. Стоян Миланов, показват какво е състоянието на материалната база на „Пирогов”. Желанието на проф. Велева е сумата, която дарява да се използва за ремонт на покрива на Клиниката по кардиология и вътрешни болести. Българският учен живее и работи в чужбина от 1996 година. По време на дарението тя сподели, че съпричастността й е породена, защото милее за българите, за родината си, част от която е и „Пирогов”. „Правя го за нас, защото човек не знае кога ще опре до „Пирогов””, Добави още проф. Люсиен Велева.

На снимката: зам.-директорът на „Пирогов” по лечебната дейност д-р Стоян Сопотенски и проф. Люсиен Велева.

Акушерство и гинекология Вътрешни болести Гастроентерология Инфекциозни болести Кардиология Медицинска генетика и ембриология Неврохирургия Нефрология Образна диагностика Обща медицина Ортопедия и травматология Педиатрия Психиатрия Ревматология Социална медицина и здравен мениджмънт Спешна медицина Спортна медицина Съдова хирургия Токсикология Урология Фармация Хирургия Хранене и диететика дарение Пирогов д-р Стоян Сопотенски проф. Люсиен Велева проф. Стоян Миланов

Коментари

Да благодарим на проф.Велева! Нека има повече такива хора, милеещи за Българското здравеопазване!

Това е един прекрасен жест от страна на професорката.