Публикация

Уволнена журналистка получи специалната награда „Даниела Сеизова”


Специалната награда за здравна журналистика „Даниела Сеизова – в името на живота” беше присъдена на Цвета Младенова за репортаж в  предаването „На чисто”, разкриващ злоупотреби от страна на бившето ръководство на Специализираната болница за активно лечение по онкология. След разкритията за екипа на доц. Петранка Троянова, излъчени през февруари 2009 г.,  журналистката е уволнена и доскоро е без работа.

Наградите, учредени от федерация „Български пациентски форум” в памет на репортерката от Би Ти Ви Даниела Сеизова, бяха връчени на 30 септември, на церемония в арт-център „Гамалерия”. Те се присъждат за първи път, като идеята е да станат ежегодни.      

В категорията за телевизионна журналистика беше отличена Мария Чернева от БНТ, за радиожурналистика – Мая Данчева от програма „Хоризонт” на БНР, за печат – Мария Чипилева от в. „Стандарт”, за интернет – Елица Тодорова от zdrave.net.

За отразяване на здравната тематика в регионалния печат бяха наградени Гергана Стоянова от плевенския вестник „Посоки” и Пламена Бонева от казанлъшкия вестник „Седмица”. 

Коментари