Публикация

Да изчистим организма си от токсините - детоксикацията като ново начало

Детоксикацията на организма представлява очистването му от вредните токсини


Детокс режимът в 14 дни има за цел да прочисти в дълбочина целия организъм и да позволи на системите му да работят по-добре. Диетоложката Каръл Вордерман акцентира на същността на детоксикацията, която се състои в радикална промяна на хранителните навици.   Нейната диета е изградена върху теорията за промяна в начина на хранене, който води до извеждане на всички токсини и вредни вещества, натрупали се в човешкото тяло и освобождаване на ресурси за подобряване на енергийното му състояние. 

Специалистите спорят доколко тази диета е здравословна, тъй като научните доказателства са недостатъчни, за да защитят връзката между спазването й и загубата на килограми. Нейните последователи установяват, че с прилива на енергия и намаляването на теглото и обиколките се мотивират да изхвърлят завинаги от менюто си боклучавите храни и да положат повече усилия за едно ново, по-привлекателно съществуване и външен вид. Детоксикацията премахва болестните симптоми и излишните килограми. Диетата залага на приема на разнообразни продукти, разпределени в малки порции в три основни хранения и две закуски.

Най-важното правило е в менюто да се вкарат повече пресни и пълнозърнести храни, салати, бобови култури, сурови ядки и полезни студено пресовани олиа. В списъка белият ориз се заменя с неполиран кафяв или с пълнозърнест булгур, печивата са от ръжено, царевично и всякакви други брашна с по-малко глутен, овесените каши заместват препечените филийки, картофите са в минимално количество. Изключват се всякакви промишлено преработени храни, бял хляб, сол и захар, всички меса и риби, твърдите мазнини и сладкишите, както и алкохолът.   Приемът на повече антиоксиданти и фибри обаче при всички положения се отразява благотворно на организма и води до пречистване. Всички, които решават да практикуват детоксикиращи диети, трябва да знаят, че не е редно да го правят без консултация със специалист. Всяка една едтоксикация, продължила повече от 3 дена, трябва да бъде обсъдена с лекар. Вече има и много продукти, които са създадени именно с цел прочистване на организма от токсините и цялостна детоксикация на тялото.

Коментари