Публикация

Безплатни очни прегледи за деца в София


Безплатни очни прегледи за деца, организирани от МБАЛ „Токуда Болница София”, ще бъдат извършени на 05.09.2009 г. (събота)  от 08.00 до 14.00 часа след предварително записване на тел. 02/ 403 4000 или на място в болницата.

Консултацията включва преглед от специалист, изследване на зрителната острота и очните дъна, както и препоръки за лечение, когато това се налага. Няма да се изискват направления за преглед  или други документи.

„Препоръчително е всяко дете да бъде прегледано от очен лекар преди началото на учебната година. Неустановените навреме проблеми със зрението могат да затруднят сериозно усвояването на учебния материал”, каза  д-р Веселин Даскалов - началник на отделението по офталмология.

Той добави, че според статистиката между 12 и 15% от българчетата страдат от далекогледство, 2-3% имат т.нар. “мързеливо око”, а от 3 до 5% от децата у нас са със страбизъм /кривогледство/.

 Над 80% от откритите в ранна детска възраст очни заболявания са лечими, когато са открити в началния стадий на болестта и е проведено съвременно офталмологично лечение.  

Коментари