Публикация

КУРС ПО ХОМЕОПАТИЯ И ИНТЕГРАТИВНА МЕДИЦИНА

На 20 ноември 2015 г. започва Курс по хомеопатия и интегративна медицина в Център за здраве и образование "Едикта" в София.


Първата година е разработена в 4 модула, в които се разглеждат основните закони и понятия на холистичния подход. Участниците се запознавам задълбочено с възможностите за повлияване на психични и физически симптоми на 50 лекарства и се научават да предписват индивидуално подбрани лекарства във всички потенции – LM, D или C, майчини тинктури и органотропни лекарства.

След завършване на първата година от обучението, курсистите имат възможност да продължат обучението си по програмата, лицензирана от ЕКХ и да получат Европейска диплома по хомеопатия. През втората и третата година курсистите изучават задълбочено картините на хомеопатични лекарства, предписание и мениджмънт на случаите при хронични състояния. Предимство на нашата програма са знанията по психология, фамилна динамика и психосоматика, без които хомеопатичната практика не може да бъде успешна. Участниците изучават много нови концепции от интегративната медицина и обогатяват своите практически лечебни умения.

Курсът е предназначен за специалисти с медицинско образование по хуманна, дентална и ветеринарна медицина, за студенти V или VІ курс по съответните специалности.

Необходимо е да заявите участието си предварително. Можете да се включите в този курс до края на модул 2, който ще се проведе на 11-13 декември 2015 г.

Нашата цел е изграждането на повече специалисти, които познават хомеопатията цялостно и са в състояние да боравят с нейния инструментариум – анализ, синтез, реперторизация, позология и т.н.

През 15-те години на нашето съществуване като учебен център сме споделили своите знания и опит с много колеги и се гордеем, че повечето от тях изградиха успешни хомеопатични практики.

Учебната програма можете да видите тук.

Осигурени са учебни помагала и възможност за практическо усвояване на знанията.

Начин на провеждане

Модулно обучение – Един модул е 3 дни (от петък до неделя), след всеки модул са предвидени задачи за допълнителна самостоятелна работа.

Един семестър – включва 2 модула.

  • Теория – 450 часа – 5 семестъра в 2,5 години. Всеки семестър включва 2 модула.
  • Практика – 150 часа. Студентите започват практическо обучение под супервизия след приключване на третия семестър. През втората половина на третата година на обучение се провежда само практическо обучение под супервизия.
  • Дати: 20 – 22 ноември 2015 г.
  • Начало: 9.30 ч
  • Място: Център за здраве и образование „Едикта”

Очакваме Ви!

Д-р Дора Пачова – директор

Мария Джонгова – програмен мениджър

Коментари