Публикация

​НОВА СГРАДА НА ДКЦ „СВ. ПАНТАЛЕЙМОН” ОТВОРИ ВРАТИ В ЦЕНТЪРА НА ПЛЕВЕН

Диагностично консултативният център покрива почти всички медицински специалности, има сключен договор с НЗОК


На светлия празник Димитровден – 26 октомври 2015 г. беше официално открита новата сграда на ДКЦ „Св. Панталеймон”, в центъра на град Плевен на адрес ул. „Хан Крум” №2. Официалното откриване започна с водосвет, ръководен от Негово ВисокопреосвещенствоПлевенския митрополит Игнатий заедно с още десет свещеници и църковния хор. След освещаването на сградата д-р Елиза Георгиева, д-р Йордан Георгиев, доц. д-р Венци Росманов и д-р Пламен Ненов, тържествено прерязаха лентата под музикалния съпровод на Общинския духов оркестър Плевен с диригент Пламен Марков.

Официалното откриване продължи с кратки изказвания на част от официалните лица и музикални изпълнения. Водещият Веселин Плачков даде последователно думата на домакините – д-р Елиза Георгиева и д-р Йордан Георгиев, които благодариха на всички хора, допринесли за реализирането на проекта на новата сграда на ДКЦ „Св. Панталеймон”. Д-р Методи Янков, член на управителния съвет на Националното сдружение на частните болници, подчерта, че новият център ще има важен принос към повишаване качеството на доболничното медицинско обслужване в Плевен. Той поднесе на семейство Георгиеви поздравителен адрес от сдружението и им подари красива картина за новия „здравен храм”. Гостите имаха възможност да се насладят на изпълненията на гранддамата на българската музика Силвия Кацарова и на чаровната Симона Иванова от Свищов, финалист в Детска Евровизия 2015 г, която подари на д-р Елиза Георгиева икона на Св. Панталеймон.

Сред гостите, които уважиха официалното откриване и имаха възможност да са сред първите, които разгледаха новата медицинска сграда бяха: областният управител на Плевен Ралица Добрева, народният представител Владислав Ников, проф. Любомир Стойков и др. Сградата е с обща площ 1900 кв. м. на пет етажа, като на четири от тях има по осем лекарски кабинета и една манипулационна, а на петия етаж е разположено елегантно кафе с голяма тераса.

Диагностично консултативният център покрива почти всички медицински специалности, има сключен договор с НЗОК и е оборудван с модерна клинична лаборатория, последно поколение рентген, ехограф и физиотерапия. Новият център разширява спектъра от медицински специалности с офталмологичен кабинет, оборудван с модерна апаратура за очни операции, също и с урологичен, ендокринологичен, алергологичен и хематологичен кабинет. Лекарите на ДКЦ „Св. Панталеймон” са с отличен професионален опит и квалификация – общопрактикуващи и специалисти в различни области, които ще предлагат качествена извънболнична медицинска помощ.

Интериорът на медицинското заведение е решен в сиво-бежава гама, като са избегнати класическите болнични цветове, бяло, синьо и др., с цел да се създадат топлина и уют за посетителите. В продължение на тази идея по стените в сградата ще бъдат разположени и фотопринтове с красиви пейзажи, цветя и животни. Снимките са дело на любителите на фотографията – д-р Елиза Георгиева и доц. д-р Георги Байчев, който е и носител на тазгодишната награда „Благотворение” на Фондация „Св. Иван Рилски” в категория „Онкохирургия”. Архитектурата на сградата пък е съчетание от класическо и модерно, като комбинира съвременна елегантност с приемственост на елементи от традиционната за Плевен архитектура.

Това е четвъртата медицинска сграда, която семейство Георгиеви създават за последните осем години. За този период лечебните заведения с името „Свети Панталеймон” се утвърдиха като пример за това, че здравеопазването в България може да бъде на високо ниво и показаха нагледно какво представлява качественият модел на медицинско обслужване. 

Коментари