Публикация

​Две седмици безплатни прегледи при дерматолог в Медицински център-1 в Пловдив

Профилактичните консултации за кожни тумори и бенки започват на 2 ноември


Профилактични прегледи за кожни тумори и бенки започва на 2 ноември Медицински център-1 в Пловдив. Консултациите ще продължат 2 седмици, те са безплатни за пациенти от цялата страна като за тях не се иска направление от личния лекар. Единственото условие е да се запише предварително час на тел. 032/ 644-222. 

„Правим безплатните консултации през есента, защото прекомерното излагане на слънце през лятото може да е активирало по-бурното развитие на някои кожни образувания. Бенки, които са били спокойни преди летните дни, в края на сезона може да изглеждат по друг начин, затова е добре да се контролират“, заяви д-р Галина Арабаджиева, която ще прави прегледите. Според нея хората търсят лекарска помощ късно поради липсата на направления за специалисти и заради известно подценяване на проблема.
Хора с кожни формации, които нарастват, кървят, сърбят или въобще се променят по някакъв начин, е добре да правят поне веднъж в годината консултация с дерматолог. Д-р Арабаджиева предупреди, че преди да се предприеме козметично премахване на кожни образувания при неспециалисти, е задължително да се вземе мнението на дерматолог. Защото едно некомпетентно третиране на бенка може да доведе до нейното израждане в меланом, кожен рак, който протича толкова агресивно, че в рамките на месец - два може да обхване всички органи и системи с метастази.

Коментари