Публикация

Д-Р ФИЛИЗ АБИДИН–АХМЕД Е "ЛЕКАР НА ГОДИНАТА-2015"

Това е лекарката, която си проби път през преспите, за да спаси бебе от село Ранилист, на 10 км от Кърджали


Д-р Филиз Абидин-Ахмед от Кърджали получи традиционната награда на БЛС  ”ЛЕКАР НА ГОДИНАТА-2015” ЗЛАТЕН.

Родена е на 14.03.1983 г. в Кърджали, където завършва и средното си образование. Медицина завършва в МУ Пловдив през 2006 г. и оттогава работи в спешния център на гр. Кърджали. Лекарите са малко и покриват денонощни дежурства в особено трудно достъпни райони. Когато през най-суровите дни от зимата обстановката беше изключително тежка, до община Ардино и Кирково не може да се достигне, ток в района няма, а преспите достигат човешки ръст. Само през тази нощ в спешния център на областта има 35 обаждания. Д-р Филиз Абидин получава адрес за едномесечно бебе с обрив по цялото тяло. Село Ранилист се намира на 10 километра от Кърджали. Медиците тръгват с автомобил, но той бил блокиран от закъсал на пътя автобус, дори снегоринът имал проблеми. Часове наред медиците си пробиват път през преспите, за да достигнат до адреса. Детенцето е прегледано на светлината на свещ и малък прожектор. След това екипът го транспортирал до Кърджали, където лечението продължило.
Д-р Абидин има двегодишно дете, нейният съпруг също е лекар и работи в спешния център – двамата се редуват, за да отглеждат детето си.

Акушерство и гинекология Вътрешни болести Гастроентерология Инфекциозни болести Кардиология Медицинска генетика и ембриология Неврохирургия Нефрология Образна диагностика Обща медицина Ортопедия и травматология Педиатрия Психиатрия Ревматология Социална медицина и здравен мениджмънт Спешна медицина Спортна медицина Съдова хирургия Токсикология Урология Фармация Хирургия Хранене и диететика БЛС Лекар на годината -2015 Лекар на 2015 г. Лекар на годината - 2015 злате

Коментари

Лекар се ражда! Впоследствие се надгражда професионално.Пожелавам на този млада жена дълги години здраве и с гордост да носи името лекар.

Страхотна млада жена - истински будител!