Публикация

Модерна диагностика на плоскостъпие в „Токуда”


С високоспециализирана съвременна апаратура за диагностика на ходилните аномалии разполага отделението по oртопедия и травматология на болница „Токуда”, София.

Новото оборудване ще позволи по-прецизна диагностика и лечение на плоскостъпието, което е масово и сериозно заболяване на опорно-двигателния апарат и изисква навременна лекарска намеса, съобщава лечебното заведение.

За повече информация и записване е разкрит телефон: 02/403 4918.

„Плоскостъпието е широко разпространено у нас, като голяма част от засегнатите са деца. Точната диагностика още в ранна детска възраст дава големи възможности проблемът бъде повлиян успешно с подходяща терапия и двигателен режим”, посочи д-р Васил Яблански, началник на отделението по ортопедия и травматология.

Обикновено симптомите са болки в ходилата и глезените, отоци и крампи след по-продължително ходене. Препоръчително е родителите, които имат съмнения, че детето им страда от плоскостъпие, да го заведат на консултация със специалист ортопед.

Неглижирането на проблема може да доведе до деформации на ходилата и увреждания на опорно-двигателния апарат, категорични са специалистите.

Модерната компютъризирана диагностика е изключително важна за точното коригиране на аномалии на ходилата. Извършването на анализ на походката позволява центриране тежестта на тялото, подобряване на биомеханиката на походката, както и изработването на максимално подходящи индивидуални стелки, съобразени със степента на заболяването.

В отделението по ортопедия на болницата се провеждат и профилактични детски прегледи при съмнение за плоскостъпие.

Коментари