Публикация

Възможности за работа в единствения у нас Медико-дентален център предлага МУ-Варна на младите лекари по дентална медицина от Випуск 2015

Абсолвентите по дентална медицина произнесоха своята Хипократова клетва


Възможности за работа в единствения у нас Медико-дентален център предлага МУ-Варна на младите лекари по дентална медицина от Випуск 2015

„Вече имате знанията и опита, които през изминалите 6 години получихте от вашите преподаватели в един от най-модерните и високотехнологични факултети в страната – Факултета по дентална медицина към Медицински университет – Варна. Не спирайте да се самоусъвършенствате и да ставате все по-добри с всеки изминал ден. Само така успехът ще бъде винаги с вас и ще намирате истинско удовлетворение от свършената работа. И не забравяйте за усмивките – усмивките, с които хората около вас - семейство, приятели, пациенти - ще ви казват, че сте успели!", каза в словото си ректорът на университета проф. д-р Красимир Иванов по време на тържествената церемония по дипломиране на петия випуск лекари по дентална медицина, която се състоя днес, 31 октомври, в Зала 1 на ФКЦ – Варна.

Проф. Иванов подчерта още, че Медицински университет – Варна винаги ще бъде готов да посрещне младите лекари по дентална медицина, които искат да продължат кариерата си като преподаватели или като практикуващи специалисти в Университетския медико-дентален център към МУ-Варна. Единственият по рода си у нас дентален център бе открит само преди една година, но за това време разгърна мащабна диагностично-лечебна и образователна дейност. Към момента една четвърт от академичния състав на центъра са възпитаници на Факултета по дентална медицина.

След словото на ректора последва най-тържественият момент от церемонията – полагане на Хипократовата клетва, която 70-те абсолвенти произнесоха, повтаряйки дружно думите след декана на факултета доц. д-р Цветан Тончев.

Отличник на випуска е д-р Диан Николов. Той стана носител и на Наградата на декана на Факултета по дентална медицина на името на проф. д-р Славчо Давидов (основоположник на денталното образование у нас), която се връчва ежегодно на най-отличения и активен през годините дипломант. Д-р Николов получи и парична награда от ректора на университета, както и от кмета на Община Варна. За активна студентска дейност през годините и високи заслуги в изграждането и развитието на съвременния облик на Студентски съвет в МУ-Варна бе отличен д-р Павлин Стефанов.

Музикален поздрав към дипломиращите се лекари по дентална медицина отправиха техните колеги от специалност Медицина - Румяна Кирнева и Симона Иванова.

 Сред официалните гости на събитието бяха деканът на Факултета по дентална медицина към Медицински университет – Пловдив проф. д-р Георги Тодоров, заместник-деканът на Факултета по дентална медицина към Медицински университет – София проф. д-р Божидар Йорданов, председателят на Районната колегия на Български зъболекарски съюз - Варна д-р Румяна Влъчкова, главният експерт към отдел Образование в Община Варна г-жа Албена Павлова, членовете на Съвета на настоятелите към МУ-Варна, ректорът на МУ-Варна в периода 2004-2012 проф. д-р Анелия Клисарова, изпълнителният директор на Университетската болница „Св. Марина" – Варна, проф. д-р Жанета Георгиева и др.

 Поздравителни адреси към академичното ръководство на университета и абсолвентите бяха получени от министъра на здравеопазването д-р Петър Москов, от Народния представител в 43-то НС, член на Комисията по здравеопазването д-р Валентин Павлов, както и от кмета на Община Варна.

Коментари