Публикация

Българинът купува най-много добавки за кости, стави, мозъчна дейност и отслабване

Цената не е толкова важна - решаваща за избора е препоръката на близък и компанията производител, установи изследване сред 70 000 българи


Българинът инвестира най-много в хранителни добавки, които  укрепват костите и ставите, засилват мозъчната дейност, подпомагат борбата с килограмите и излишните мазнини, работата на имунната система, активността на половата система (и при двата пола).

Това установи проучване, подкрепено с финансов анализ на потреблението на над 70 000 българи, обобщено от китайската компания TIENS.

При избора на добавки най-важното според потребителите е препоръката на близък и компанията производител. Цената не е толкова решаващ фактор при избора както при други продукти. Жените са по-склонни да дават пари за добавки от мъжете.

Според статистика на Световната здравна организация от цялото население от 6,5 милиарда човека: 5% са здрави, от които 4% деца и 1% възрастни; 15% са болни и 85% са полуздрави. Профилактиката може да разреши 92 % от здравния проблем, а медицинското лечение може да реши 8% от проблема.

Над 45 елемента и съединения са признати като хранителни вещества, които са от съществено значение за растежа, възстановяването, обновяването, поддържането, нормалното развитие на органите, размножаването, устойчивостта към инфекции и болести.

Коментари