Публикация

Медицински комплекс "Доверие" отбелязва 10 години от създаването си

Една от първите частни болници в България отпразнува своя 10-ти рожден ден на 26-ти октомври.


На събитието присъстваха лекари, медицински сестри и специалисти по здравни грижи от МК „Доверие“, членове на управителния съвет, представители на доброволни здравноосигурителни фондове.

В поздравителната си реч изпълнителният директор, доц. д-р Николай Димитров, благодари на всички присъстващи за техния принос към постиженията на лечебното заведение. Той наблегна, че стратегията за бъдещо развитие на болницата е изградена изцяло в полза на пациента, който „... винаги е и трябва да бъде в основата на всяко решение – без значение дали административно или касаещо медицинската дейност“. Дадени бяха за пример усилията вложени от екипите на „Доверие“ за развитие на роботизираната хирургия, за организиране на информативни кампании относно социално-значими заболявания, както и инициативи от типа „Отворени врати“. Доц. д-р Димитров спомена и наскоро въведената промяна в работното време на медицински център „Доверие“, който вече работи и в съботните дни – „с това улесняваме пациентите с динамично работно ежедневие“.

По време на събитието беше връчена наградата „Лекар на годината“ за 2015 г. Д-р Янчо Делчев, завеждащ отделението по гинекология, беше отличен за чудесните резултати, които постига неговият екип през последните месеци, развитието на безкръвната хирургия със системата Да Винчи и въвеждането на редица други иновативни методи на диагностика и лечение в болницата. 

Коментари