Публикация

Немски апарат за космонавти спира болката във врата, гърба и кръста

Застудяването през есента обостря хроничните заболявания на опорно-двигателния апарат


Няма човек, независимо млад или стар, който поне веднъж в живота си да не е изпитал болка в ставите, костите, мускулите, схващания на врата, на мускулатурата, проблеми в гърба. Особено при смяна на сезоните, при застудяване, както е в момента. „Започва да ме върти коляното, времето ще се промени” – прогнозират с точността на барометър по-възрастните хора. И започват да гълтат с шепи лекарства, за да спрат болката.

А болката може да изчезне без приемането на химия, без да тровим организма си. Решението дава екип немски изследователи в университета в Ерланген, Германия, под ръководството на доктора по медицина д-р Улрих Рандол. Те създават малък, ръчно преносим апарат - механично-магнитен резонатор, чрез който се извършва матрично-ритъмна терапия /МаРиТе/.

Какво се постига с него? Всеки знае, че сърцето работи в ритъм, мозъкът действа в ритъм, всички клетки в човешкото тяло се движат в ритъм. В правилното пулсиране на клетките е коренът и на здравето, и на болестите, установява д-р Улрих Рандол. Немският учен стига до извода, че по чисто механичен начин може да се вкара увредения участък отново в ритъма на тялото. Въз основа на тази теза създава МаРиТе, чрез който се извършва матрично-ритъмна терапия.Рехабилитатор движи уреда по увредения участък на тялото. Апаратът произвежда механични пулсации, които деликатно и хармонично карат клетките да затрептят в правилния ритъм.

МаРиТе възстановява нормалното състояние на мускулатурата и така решава проблемите на опорно-двигателния апарат. Използва се при счупвания, болезнени артрози на големите стави (тазобедрена, коленна, раменни стави), наранявания на мускулите и сухожилията, втвърдявания и схващания на мускулатурата, проблеми във врата и гърба, при трудно заздравяващи рани, болезнени лимфатични състояния, постоперативни отоци на крайниците, хронично главоболие, мигрена и др. Тя е техника с дългосрочно оздравително действие при лечение на остри травми и при хронични заболявания на опорно-двигателния апарат.

Матрично-ритъмната терапия дава отличен лечебен ефект при “неизлечимите” болки в гърба, кръста, тила, както при редица други болки, от които страдат масово хората у нас и по света.

При това подобряването на здравето е в кратки срокове. С Матрикс уредът д-р Рандол спасява от ампутация пръстите на краката на д-р Масаро Емото – изследовател, автор на бестселърите „Послание на водата” и „Тайното послание на водата”. Гангрена, вследствие на диабет, засегнала крайниците на японския учен, перспективата била ампутация. След 3 процедури при д-р Рандол през 2008 г. д-р Емото вече е здраво стъпил на земята със здрави крака.

Матрично-ритъмната терапия се прилага в 15 страни в света от над 3 000 лекари, рехабилитатори и масажисти. Статистиката сочи, че благодарение на нея в 40 процента от случаите се избягва ортопедична операция. За много известни личности като Роджър Федерер – тенисистът с най-много титли от големия шлем за всички времена, Ашрита Фърмън - човекът с регистриран най-голям брой екстремни рекорди в книгата на Гинес и много други тя е „терапията на новото хилядолетие”.

В България МаРиТе основно се прилага в Духовна и здравна академия „Гарабитов” в София и Пловдив. „Екипът от рехабилитатори и лекари е постигнал завидни успехи”, подчерта д-р Рандол при посещението си в България през 2011 година.

Именно с революционния немски апарат, който се използва и от космонавтите срещу атрофия на мускулите, в център „Гарабитов“ направиха и невъзможното - премахнаха парализата на лявата част на лицето на прегазено от камион момче. За случая на Валери Стоилов научи цяла България от телевизията.

Коментари