Публикация

С мумио държим болестите далече

мумио, имунитет


Грипът изглежда още далеч, но променливото есенно време отвори път на коварни респираторни вируси. Тези негови предвестници свалят допълнително имунитета, което показва и растящия брой боледуващи около нас. Така организмът ни се оказва особено податлив на инфекции, а разпространението им е толкова бързо, че докато се усетим настъпила предепидемия. Затова лекарите препоръчват именно сега да укрепим имунната си система, така че да не дадем шанс на болестите.

Натуралните продукти са един от начините да подсилим защитните си сили. В тях са вложени чисти природни съставки и нямат страничните ефекти на химическите лекарства. Доказал се във времето такъв продукт, с изключително мощно действие, е мумио. То се добива във високите планински райони на Азия и представлява смолисто вещество, отложено по стените на пещерите. Затова и истинското мумио е под формата на паста, почти във вида, в който съществува в природата.

Наричат го чудотворен балсам, сълзите на планината, божествена сила... Невероятните си лечебни качества дължи на това, че е бил част от активните процеси в растителния свят, след което е преминал в почвата, по точно в скалните пукнатини на планините. По отношение на химичния си състав, мумио няма аналог. Съдържа цели 28 макро- и микро елемента, 10 метални оксиди, 6 аминокиселини, витамини, алкалоиди, полифеноли, етерични масла, мастни киселини, дори пчелна отрова.

Още древните лечители са прилагали мумио като лечебно противовъзпалително средство с общоукрепващо въздействие на организма. Той е изключително мощен имуностимулатор. И има защо – съдържа половината Менделеева таблица, при това събрана директно от природата. За да държите болестите далече се препоръчва дневна доза от 0,2 грама, разпределени в два приема сутрин и вечер.

Мумио може да се намери в бургаските аптеки, но следете внимателно какъв е произходът му и в каква форма е. Има десетки видове флакони, извлеци, капсули, а цените ще ви изумят – тръгват от 3-4 и стигат до 100 лв. Ориентир дават фармацевтите, които напомнят, че истинското, мощно, в чиста форма мумио се добива от Хималаите, не в лаборатории и то задължително е под формата на паста. Важен знак е, че като се мачка с пръсти – омеква, за разлика от некачественото, което остава твърдо. Автентичното има специфична миризма и груб, горчив вкус. Фармацевтите подчертават и друга важна особеност - при таблетирането мумио е изложено на химични и термични промени, при които основните му лечебни свойства се загубват.

Във верига аптеки „Фаркол“ може да намерите 100% натурално, пречистено мумио под формата на паста в херметически затворени оригинални опаковки. То се доставя директно от Непал. Към продукта има безплатна книжка, в която са описани рецепти, прилагани при различни заболявания. Предлагат се разфасовки от 5, 10 и 20 грама.

*Схема на прием при намален имунитет и жизнен тонус

Разтварят се 2 грама мумио в 10 супени лъжици топла преварена вода. Приема се по 1 супена лъжица сутрин на гладно в продължение на 10 дни. Следва почивка 5 дни.

Следващите 10 дни се пие мумио по същия начин. Но се разтварят още 2 грама в 10 лъжици мед, които се приемат след вечеря. Следват 5 дни почивка.

Следващите 10 дни се пие 2 грама воден разтвор на мумио, след което се прави отново почивка.

Последните 10 дни се пие воден разтвор на 0,2 грама мумио и 0,2 грама с мед.

Внимание! Мумио се страхува от температура над 37 градуса. Висококачественото мумио незабавно се разтваря в топла вода, без никакви признаци на мътност.

Коментари