Публикация

АГ център Димитров подарява две ин витро процедури по случай 20-ата си годишнина

Специалистите от центъра консултират безплатно всяка последна неделя от месеца в София, a всяка първа събота – в Благоевград


Две напълно безплатни ин витро процедури ще осигури АГ Център Димитров по случай 20-годишнина на лечебното заведение. Стойността на една ин витро процедура варира между 3 000 и 8 000 лева, в зависимост от проблема. Центърът поема всички разходи от А до Я, няма да се налага никакво доплащане от страна на пациентите, обясни управителят д-р Йосиф Димитров. Двойките, които кандидатстват, обаче трябва да отговарят на определени условия и да представят медицинска документация за доказване на стерилитет. 

Максималната възраст на кандидат-майките е 36 г. 

Те трябва да са със запазена яйчникова функция и нормални нива на пролактин и TSH, да нямат миоми, полипи, маточни малформации и хидросалпинкси. Мъжете в двойката трябва да са с нормална спермограма или лек/среден субфертилитет. Двамата партньори да са с отрицателни изследвания за трансмисивни заболявания (HIV, сифилис, HBsAg, anti-HBc, anti-HCV).

„Вече два пъти променяме условията за кандидатстване, за да дадем шанс на повече двойки да опитат късмета си“, разкри д-р Димитров. Първоначално горната възрастова граница беше 34 г., а срокът за кандидатстване по-кратък. 

С удължаването на срока до 7 декември 2015 г. 

желаещите имат още месец, за да съберат и подадат необходимите документи за кандидатстване.

Имената на спечелилите ще бъдат изтеглени в томбола с помощта на неправителствените организации „Искам бебе“ и „Зачатие“. Това ще се случи в ефира на предаването „Здравето отблизо“ по БНТ на 9 декември 2015 г., когато се чества Денят на Св. Анна - закрилница на бременните жени и покровителка на женското начало, брака, семейството и майчинството.

За 20 години, откакто работи центърът, над 1500 деца са дошли на бял сват благодарение на екипа на д-р Димитров. Самият той признава, че изживява всяка радост и всяко разочарование заедно със своите пациенти. Вече няколко години специалистите от центъра провеждат и 

безплатни консултации за двойки с репродуктивни проблеми. 

Всяка последна неделя от месеца консултират безвъзмездно в София, а всяка първа събота – в Благоевград. Ин витро АГ център Димитров участва и в благотворителната кампания „Любовта е действие“, в която клиники даряват безплатни ин витро процедури на бездетни двойки.

Критериите и Декларацията за участие в благотворителната кампания можете да откриете на сайта на центъра invitro.bg

Коментари