Публикация

Сурово броколи срещу рак на простатата


Британският специалист по хранене проф. Маргарет Рейман твърди, че мъжете могат да избегнат или забавят развитието на рак на простата, ако консумират определени храни, съобщи в. Дейли Телеграф.

Учени от университета в Съри, начело с проф. Рейман, са изготвили готварска книга с рецепти, базирани на научни доказателства за предпазните свойства на някои храни (броколи, карфиол, лук, чесън, праз, домати, соя, нар и др.) срещу рак на простатата.

Един от полезните съвети, които предлагат учените, се отнася за обработката на лук и чесън – след нарязване е добре да се оставят за 10 минути преди да се готвят. Така се активират полезните химически реакции в зеленчуците.

Проф. Рейман препоръчва броколито и карфиолът (кръстоцветните зеленчуци) да се консумират сурови.

Коментари