Публикация

5 популярни мита за отслабването

И истината за тях


  1. Мит: Малки усилия за големи резултати. Можете да отслабнете с разходки. Истината: нужни са усилия, за да отслабнете. Необходимо ви е много повече от една бърза разходка на ден, за да отслабнете и да задържите постигнатите резултати.
  2. Мит: Само реалистичните цели ще ви помогнат да се отървете от излишните килограми. Истината: можете да си поставите абсурдно висока цел и пак да постигнете напредък в отслабването.
  3. Мит: Ако сте прекалено амбициозни в усилията си да отслабнете, ще се провалите. Истината: можете да сте колкото си искате амбициозни, въпреки разочарованията; това би могло да ви даде стимул да не се отказвате.
  4. Мит: Ако психически не сте подготвени да промените хранителния си режим, няма да успеете. Истината: тук е мястото, където съвсем малко мотивация може да доведе до наистина големи резултати. Ако в съзнанието си имате желание да предприемете определени промени в хранителния си режим, възможно е да успеете.
  5. Мит: Ако отслабнете бързо, няма да задържите постигнатия резултат. Истината: бавното и равномерно отслабване невинаги води до успех. При някои хора бързото сваляне на килограми може да доведе до трайни резултати.

Коментари