Публикация

Здравният министър отказва цигарите след бас

Петър Москов се обзаложил с турския си колега


Отговорникът за опазването на здравето на българите Петър Москов е на път да направи нещо добро и за собственото си здраве.

Отличникът по рейтинг сред министрите, който е неизменно с цигара, поставил пред себе си най-трудната задача - да откаже пушенето.

“Вече съм ги намалил”, призна Москов пред “24 часа”. И обясни какво го е провокирало за неочаквания ход - басирал се с турския министър на здравеопазването. Като човек на честта държал да си изпълни обещанието.

Петър Москов, който е и зам.-председател на ДСБ, е любител на басовете, но не се лови с всеки. Сред малцината, с които допира палец, е премиерът Бойко Борисов. Както “24 часа” вече писа, двамата се басират за изхода от важни мачове. Москов залага за любимия си “Арсенал”, но не само - пламенно предсказва изхода и от срещи, в които неговите фаворити не играят. По-силен в прогнозите обаче е премиерът, който вече е събрал цяла витрина с бутилки от победения в басове здравен министър.

Дано този път с цигарите да успее, стискат палци приятелите на Москов. Макар че се съмняват, че докторът ще успее съвсем да скъса с вредния навик.

Страстен пушач е и най-близкият му политически съратник - лидерът на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев. И двамата обаче избягват да димят публично и никога не се снимат с цигари, за да не възпитават вредния порок у по-младите.      

Източник: в. 24 часа 

Автор: Кристина Кръстева

Коментари

Браво на министъра, иска се воля и добра мотивация, явно и басът върши работа.