Публикация

Всеки 4ти от Випуск 2015 на Медицински колеж Варна се дипломира с отличен успех

Първенец на Випуск 2015 е Христо Христов от специалност „Рехабилитатор“


166 абсолвента от Медицински колеж към Медицински университет – Варна получиха днес (7.11) своите дипломи на тържествена церемония в зала 1 на ФКЦ. С отличнен успехсе дипломираха 41 абсолвенти, като първенец на Випуск 2015 е Христо Христов от специалност „Рехабилитатор“, който завърши обучението си с Отличен 6.00. Ректорът на МУ-Варна проф. д-р Красимир Иванов връчи на отличника почетен плакет, академичен знак и парична награда.„Скъпи абсолвенти, ние сме горди с вас! Сигурен съм, че с високото ниво на образование, което получихте през изминалите години, ще имате не само способността, но и волята да подобрите стандартите, като наложите високо качество и професионализъм в практиката по специалностите, по които се дипломирате днес.“, заяви в приветственото си слово ректорът на МУ – Варна.

Поздравителни адреси към академичното ръководство на университета и абсолвентите бяха получени от министъра на здравеопазването д-р Петър Москов, началника на МБАЛ към ВМА полк. Доц. д-р Ивайло Въжаров, изпълнителния директор на МБАЛ „Св. Анна“ д-р Гален Шиваров, изпълнителния директор на РЗИ – Варна г-жа Дочка Михайлова, председателя на Районната фармацевтична колегия г-жа Рада Пехливанова, директорите на Медицинските колежи в София, Пловдив, Плевен и Ст.Загора.

В Медицински колеж – Варна се обучават студенти от седем специалности: рехабилитатор, помощник фармацевт, медицински лаборант, зъботехник, инспектор по обществено здраве, ренгенов лаборант и медицински козметик.

" }-->

Коментари