Публикация

„Първа помощ за по-безопасно бъдеще”


Развлекателни игри и подаръци, викторина с награди, рисунки на асфалт, богата музикална програма, инсценировки на пътни инциденти, демонстрации по оказване на първа помощ и техники за пасивна безопасност на децата са част от инициативите, с които ще бъде отбелязан Световният ден на първата помощ – 12 септември.

Тази година денят, който всяка година се провежда през втората седмица на септември, преминава под мотото „Първа помощ за по-безопасно бъдеще”, съобщи Българският Червен кръст.

Дни преди първия учебен звънец, БЧК, КАТ „Пътна полиция” при СДВР, Столичната община, Съюзът на българските автомобилисти, Българска асоциация на застрахованите и пострадали при катастрофи, Фондация „Приказка за пътя” и други обединяват усилията си за опазване живота и здравето на децата и младежите, които са най-честите жертви на „войната” по пътищата.

Световният ден на първата помощ ще бъде отбелязан тържествено пред НДК.
В 12:00 часа ще бъде образувана традиционната за този ден човешка верига, символизираща петте елемента на оказването на първа помощ, а децата ще отправят апел за намаляване на пътните произшествия.

 

Коментари