Публикация

​Доц. д-р Добромир Димитров, д.м., хирург в МБАЛ „Света Марина-Плевен“ и преподавател в Медицински университет- Плевен е един от тримата български лекари, носители на наградата „Млад медик“ за 2015г.

Инициативата е част от кампанията "Млад медик" на в. "Стандарт", целяща да представи най-добрите лекари на България на възраст до 40 години. Тя се провежда заедно с Министерство на здравеопазването, Българския лекарски съюз (БЛС) и "Дарик радио"


Доц. д-р Добромир Димитров, д.м., хирург в МБАЛ „Света Марина-Плевен“ и преподавател в Медицински университет- Плевен е един от тримата български лекари, носители на наградата „Млад медик“ за 2015г.

Инициативата е част от кампанията "Млад медик" на в. "Стандарт", целяща да представи най-добрите лекари на България на възраст до 40 години. Тя се провежда заедно с Министерство на здравеопазването, Българския лекарски съюз (БЛС) и "Дарик радио". Критериите, по които са оценявани кандидатите, са разработени съвместно с БЛС и Гражданска инициатива "Млади лекари за ново здравеопазване".

Доц. д-р Добромир Димитров, д.м. е хирург и сертифициран HIFU - специалист с онкологична насоченост в МБАЛ "Света Марина-Плевен" . От септември, 2015г. е медицински управител на HIFU(хайфу)-център „Света Марина“ към болницата-единствения в Източна Европа клиничен център за лечение на тумори посредством неинвазивна иновативна технология - чрез високоинтензивен фокусиран ултразвук.

Специализирал е в Imperial College-London, Великобритания; Страсбург, Франция; Тревизо, Италия; Берлин и Бон, Германия; Чонцин, Китай; Дубровник, Хърватия.

Освен на работата си като хирург, доц. Димитров е отдаден и на преподавателската си дейност в Медицински университет-Плевен, чийто възпитаник е, както и на разработката и реализацията на редица научно-изследователски проекти. В момента е ръководител на 2 международни научно-изследователски проектас участието на учени от Германия, Италия, Румъния и Китай.

Може да научите повече за доц. Димитров на www.svmarina.com, секцията „Специалисти“.

Коментари

Прекрасен лекар и човек!