Публикация

Първият по рейтинг Факултет по обществено здравеопазване у нас дипломира 245 здравни специалисти

За 15 години от създаването си факултетът е дипломирал над 2 500 здравни специалисти, които по настоящем заемат различни нива на управление в национални, регионални и институционални структури не само в страната, но и в чужбина


Първият по рейтинг Факултет по обществено здравеопазване у нас дипломира 245 здравни специалисти

Първият по рейтинг Факултет по обществено здравеопазване у нас дипломира 245 здравни специалисти

  • Първият по рейтинг Факултет по обществено здравеопазване у нас дипломира 245 здравни специалисти
  • Акушерки, медицински сестри, специалисти по управление на здравните грижи, здравен мениджмънт, обществено здравеопазване и фармацевтичен мениджмънт получиха дипломите си от ректора на Медицински университет – Варна по време на тържествена церемония по дипломиране на Випуск 2015 на Факултета по обществено здравеопазване, състояла се днес, 14 ноември 2015 г., в Зала 1 на ФКЦ – Варна. Своите дипломи получиха и завършилите програмата по Обществено здравеопазване, осъществена по образователен франчайз с Каза Колидж в Никозия, Кипър, както и първата в страната магистърска програма по Фармацевтичен мениджмънт.59 от абсолвентите завършват висшето си образование с отличен успех. Церемонията започна с едноминутно мълчание в памет на жертвите от атентатите в Париж.

    „Драги абсолвенти, поздравявам ви!Днес вие се дипломирате в най-добрия факултет по обществено здравеопазване в страната! Според последния рейтинг на висшите училища в България, публикуван преди броени дни, Факултетът по обществено здравеопазване към Медицински университет - Варна е на първо място сред сродните му факултети в двете направления - обществено здраве и здравни грижи – безспорно доказателство за професионализъм, високо качество и европейски стандарти", каза в словото си ректорът проф. д-р Красимир Иванов.

    „Вие имате знанията, уменията и пълния потенциал да промените настоящата ситуация. Здравеопазната ни система има остра нужда от специалисти като вас! От вашите и нашите общи усилия зависи здравеопазването в България да стане по-организирано, по-умело управлявано и по-ефективно! И нека моралът, етиката и любовта към човека да бъдат водещи във всяко ваше действие и стъпка."

    Абсолвентите от специалностите Медицинска сестра и Акушерка положиха клетва - символичен израз на готовността им да носят идеалите, за които се е борила родоначалничката на сестринството Флорънс Найтингейл. Дипломантите произнесоха клетвата, повтаряйки словата след главната медицинска сестра на УМБАЛ „Св. Марина" Виолета Станева и техните колеги първенци по успех - Виктория Петкова от специалност Медицинска сестра и Аделина Рангелова от специалност Акушерка.

    Всички отличници получиха парична награда от ректора на МУ-Варна.ПървитетримапоуспехабсолвентиотспециалностМедицинскасестраполучиханаградаот УМБАЛ „Св. Марина" – Варна. Работниместаназавършващитемедицинскисестри и акушеркиосигуряватСпециализиранатаакушеро-гинекологичнаболница „Проф. д-р Стаматов"въвВарна, както иМногопрофилнатаболницазаактивнолечение в градДобрич. Единственият в БългарияУниверситетскимедико-денталенцентъркъмМедицинскиуниверситет – Варнаосигуряватриработниместазамедицинскисестри.Покана за работа към дипломиращите се медицински сестри отправи и ръководството на Специализираната болница по очни болести за активно лечение – Варна. Книга на Випуск 2015 на Факултета по обществено здравеопазване бе подаръкът за всички 245 абсолвенти.Председателят на Студентски съвет към МУ-Варна Дойчин Николов отличи най-активните студенти от Випуск 2015

    Музикален поздрав към своите колеги отправиха студентите по медицина Румяна Кирнева и Мартин Стефанов.

    Сред официалните гости на събитието бяха заместник-кметът на община Варна Пейчо Пейчев, заместник-кметът на община Шумен Найден Косев, представители на Община Варна и варненските болници, на регионални и съсловни организации.

    Поздравителни адреси към академичното ръководство на университета и абсолвентите бяха получени от председателя на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи Милка Василева, началника на МБАЛ – Варна към Военномедицинска академияполк. д-р Ивайло Въжаров, директора на Специализираната болница по очни болести за активно лечение – Варна д-р Руслан Тошев.

    За 15 години от създаването си факултетът е дипломирал над 2 500 здравни специалисти, които по настоящем заемат различни нива на управление в национални, регионални и институционални структури не само в страната, но и в чужбина. Възпитаници на Медицински университет – Варна са в ръководствата на Световната здравна организация, в системата на здравеопазване във Франция, съседна Македония и редица други държави. 

    Коментари

    Харесвам