Публикация

Тиквата - богата на калий и витамин С

Тиквените семки имат противовъзпалителни свойства, които са много полезни срещу артрит и ставни възпаления.


Тиквата е богат източник на витамин С и калий, които предпазват от сърдечни заболявания и нормализират кръвното налягане.Полезна е не само вътрешната, месеста част на тиквата, семките на тиквата също има свои специфични ползи. Изследвания показват, че те подобряват работата на отделителната система и намаляват проблемите с простатата, защото екстрактът от тиквено семе блокира производството на тестостерон – мъжкият хормон, който причинява увеличаването на простатата. Тиквените семки имат и противовъзпалителни свойства, което ги прави много полезни  срещу артрит и възпаления на ставите.

Бета каротинът, който съдържа е причината за оранжевия й цвят. Бета-каротинът е антиоксидант,  който щом попадне в тялото се преобразува във витамин А. Той подобрява работата на имунната система и помага за възстановяването на увредените от свободните радикали клетки. 

Анти-оксидантите ефективно защитават дихателната система от инфекции и свободни радикали, редуцират астматични пристъпи.Високо пречистващата сила на този оранжев цвят сок помага за изчистване на натрупваните артериални депозити, намалява риска от сърдечни заболявания и инсулт. Високото съдържание на антиоксиданти предотвратява атеросклероза.

Коментари