Публикация

Безплатни скрининг прегледи за диабетна ретинопатия в Очна болница „Бургас“

Профилактиката е от водещо значение за навременното откриване на заболяването


За поредна година в месеца за борба с диабета специалистите от Очна болница „Бургас” и Медицински център „Младост” ще проведат безплатни скрининг прегледи за диабетна ретинопатия. Те ще се извършат на 21.11.2015г. (събота).

Скринингите са насочени към инсулинозависими болни от диабет, които до момента НЕ са диагностицирани с диабетна ретинопатия. При съмнения за заболяването на пациентите ще бъдат предложени допълнителни изследвания, с цел потвърждаване или отхвърляне на диагнозата, а при необходимост и консултация с водещия витреоретинален хирург доц. Борислав Дъбов, консултант в Очна болница „Бургас”.

Диабетната ретинопатия е на първо място сред заболяванията, водещи до двуочна слепота в работоспособна възраст. Заболяването няма ранна симптоматика, а когато зрението намалее, е прекалено късно и възможностите на офталмолога са ограничени. Затова редовните профилактични прегледи поне веднъж в годината са от водещо значение за навременното откриване на заболяването.

Скринингите ще се извършват само след предварително записване на тел. 0899 721945 или на регистратурата на лечебното заведение – гр. Бургас, ж.к Славейков №174 (до спортна зала „Младост”).

Коментари