Публикация

ZAMST - Mедицинската наука, посветена на спорта

Продуктите на ZAMST са проектирани чрез експертизата на основните преимущества на ортопедията, което гарантира ефективността на нашите продукти.


Сътрудничеството с лекари и професионални спортисти

Продуктите на ZAMST са проектирани чрез експертизата на основните преимущества на ортопедията, което гарантира ефективността на нашите продукти. Ние си сътрудничим с лекари, преподаватели и професионални спортисти, които влагат допълнителна експертиза и ни дават възможност да спазваме специфичните изисквания на всеки спорт.

Ние също така отчитаме уникалните ограничения на спорта, като удобство, лекота, свобода на движение, период на експлоатация на продукта и лекота на употребата.

Ето защо продуктите на ZAMST са популярни сред професионалните спортисти и състезатели.

Концепцията на ZAMST

Качеството на ZAMST надхвърля медицинските корени на марката и продължаващата обратна връзка с медицински специалисти и спортисти: тя също разчита на пълното съответствие с трите основни правила при разработването на даден продукт:

КОМПРЕСИЯ/ ОПОРА

Продуктите са специално пригодени за спортни рискове и предизвикателства на всяка практика. Точна анатомична конструкция за по-голяма ефективност

КОМФОРТ

Най-техническите материали се използват за всеки компонент, за да се постигне възможно най-високо ниво на комфорт: тънкост, дишащи и анти-хлъзгави материали, гъвкавост ...

ЛЕСНА УПОТРЕБА

Продуктите са бързи и лесни за поставяне за правилно позициониране и оптимално представяне.

Качеството на ZAMST

За да се защити тялото на спортистите и да им се даде възможност да се движат с увереност, ZAMST непрекъснато се стреми към съвършенство във функционалността и качеството на своите продукти.

Ето защо инженерите на ZAMST наблягат на иновации и експерименти, за да разработват най-ефективните продукти.

Много тестове са проведени на високотехнологично оборудване, или на място в технологичния център на Sigmax или в сътрудничество с независими външни изследователски центрове.

3D анатомичен скенер

Записва триизмерни замервания (217) на човешкото тяло с цел да се получи точен продуктов дизайн адаптиран към различни видове тяло.

Прототипиране

Монтаж на различни компоненти и материали. Това бележи началото на нова серия от тестове за оценка на дизайна, функционалността и производителността на прототипите.

Дизайн по модел

Модел генериран чрез компютър, базиран на всички събрани анатомични данни.

Тест за пропускливост

Изпитване на различни материали, за да се определи този, който е точно за всяка част от продукта.

Тест за устойчивост на светлина

Материалите са подложени на специфични видове излъчване за идентифициране на устойчивостта им на слънчева светлина (външен вид, обезцветяване, деформация, и т.н.).

Стреч тест

Оценява се силата и гъвкавостта на материалите

Тест за деформация

Прилагат се увеличаващи се сили, за да се провери издръжливостта на материалите срещу деформация. Този тест е особено полезен за задържането на смолата.

Изпитване срещу въздействия

Измерва се резистентността на материалите към външно въздействие. Опорите и пластмасовите протектори на предпазителите за глезена на ZAMST подлежат на този тест.

Трайност

Проверки на експлоатационния период на материалите при специфична топлина и влажност.

Термография

Измерват се промените в телесната температура, докато се носят продуктите на ZAMST.

Симулаторна движение

Предпазителят за глезена се поставя върху изкуствен крак снабден със сензори, за да се оцени мобилността на глезена и стабилността в многопосочни приложения

Охлаждане

Студена терапия

Използването на студена терапия (терапевтично приложение на студенизточник, получен по различни начини, като лед, студена вода, мокра кърпа, азот или CO2) е широко разпространена във спортната травматология. Наистина, последиците от ниските температури са били известни още от древността. Хипократ (460-370 г. пр.н.е.) е отбелязал използването на лед и сняг за намаляване на болката и отока.

Роля на студената терапия

Облекчаване на болката: Обездвижването на засегнатата област помага за облекчаване на болката.

Намаленo подуване: Студът предизвиква свиване на кръвоносните съдове, което намалява притока на кръв.

Намалено възпаление: Ограничаването на дейността на тъканите около раната помага за предотвратяване на вторична травма.

Облекчаване на умората: Кръвоносните съдове временно се свиват. Елиминирането на млечната киселина се ускорява.

Бързо възстановяване на физическата активност: Временно понижаване чувствителността в засегнатата област. Улеснява завършването на рехабилитационни упражнения.

R.I.C.E. Протокола

Почивка, Охлаждане, Компресия, Повдигане Протоколае ефективен във острата фаза на травмата.

Този протокол се състои от прилагане на лечение от четири етапа:

1 - Почивка: При възникване на травма, най-добре е да си починете като седнете на земята или на стол, за да се избегне причиняването на по-нататъшно увреждане.

2 - Охлаждане: Облекчаване на подуването, болката и мускулните спазми чрез прилагане на нещо студено върху засегнатата област.

3 - Компресия: Предотвратяване на разпространението на подуването и намаляване на болката чрез прилагане на подходяща компресия върху зоната.

4 - Повдигане: Повдигане на пострадалата част на тялото над сърцето, за да се намали подуването.

Коментари