Публикация

Филиал ВеликоТърново участва в кампания за ораничаване на тютюнопушенето

По повод Международния ден без тютюнопушене - 19 ноември Акция „Стани екс-пушач"


Филиал ВеликоТърново участва в кампания за ораничаване на тютюнопушенето

По повод на Международния ден без тютюнопушене, 19 ноември, Регионална здравна инспекция (РЗИ)– Велико Търново, в партньорство с Община Велико Търново, Филиал Велико Търново към Медицински университет – Варна и ученически клуб „Живей" организираха акция „Стани екс-пушач", част от националната кампания за ограничаване на тютюнопушенето под мотото „EКС пушач БГ".

Акцията „Стани екс-пушач" се състоя на 12 ноември 2015 година в парк "Марно поле" с провеждането на индивидуални консултации за отказване от тютюнопушене и функционално изследване на дишането на желаещите пушачи, както и разпространение на информационни и образователни материали.

Инициативите се осъществяват в рамките на европейската кампания „Екс пушачите са неудържими", която има за цел да насърчи европейците да се откажат от тютюнопушенето, като акцентът се поставя не само върху опасностите от вредния навик, но и върху ползите от отказването му. Подчертават се също така вдъхновяващите постижения на бивши пушачи и се предлагат практически съвети за отказване от цигарите. До момента близо 400000 мъже и жени от цяла Европа активно са потърсили подкрепа в борбата си с цигарите чрез регистрация в основния инструмент на кампанията iCoach(www.exsmokers.eu) - дигитална платформа за здравни съвети, достъпна на 23-те официални езика на ЕС, помагаща на пушачите да спрат тютюнопушенето със свой собствен ритъм.

Коментари