Публикация

Медицински комплекс „Доверие“ се включва в кампанията „Мовембър“

Болницата отваря своите врати за безплатна профилактика за рак на простатата.


Безплатните консултации ще се проведат в две поредни съботи – на 21-ви и 28-и ноември. За тях е необходимо единствено предварително записване на час - на номер 02/40 36 100, като пациентите ще получат пълна информация относно следващите стъпки и какво представлява профилактиката.

В рамките на инициативата прегледите ще бъдат извършвани от д-р Дмитрий Дмитренко. Медицинският преглед включва ултразвуково изследване, ректален преглед и консултация.

Ракът на простатата е едно от най-често срещаните онкологични заболявания при мъжете. Както в световен мащаб, така и в България, все още има много пациенти, които откриват заболяването много късно, като основна причината за това е липсата на навременни профилактични прегледи. При повечето случаи ракът се развива бавно, в продължение на години, без да се открие самото заболяване. Профилактичните прегледи трябва да бъдат не за откриване на рак на простатата, а за предпазване и ранна диагностика на заболявания.

„В България, а и не само тук, не всички мъже си дават сметка колко често заболяване е ракът на простата, затова през този месец ние водим информационна кампания. Неосведомеността на масова част от мъжете за заболяванията, свързани с тяхната половата система, е висока. Понякога е трудно да накараш мъжете да се фокусират върху здравословното си състояние, може би някои от тях се притесняват и от самия преглед. За болести като рака на простата профилактичните прегледи дават шанс за живот, тъй като ранното установяване на болестта е с висока прогноза за излекуване.“, добави д-р Дмитрий Дмитренко.

Инициативата на МК „Доверие“ е част от „Мовембър“ - информационна кампания за борба с рака на простата и рака на тестисите. “Movember” е съчетание от „moustache” (мустак) и „November“ (ноември). Идеята е мъжете да си пускат мустаци за целия период от месеца, за да привлекат внимание върху проблемите с мъжкото здраве като рак на простатата и тестисите. Посланието е символично: Да се промени „лицето на мъжкото здраве”.

Ежегодната консултация с уролог е препоръчителна, за да се избегнат хронични заболявания в бъдеще. Около 25% от мъжете на възраст над 40 години страдат от заболяването, заболелите мъже над 50-годишна възраст са 50%, като процентът се покачва драстично с възрастта. В сравнение с тези данни само 5,6% от мъжете на възраст 40-70 години се консултират с уролог, андролог или фитотерапевт по повод на уринарните си проблеми.

Д-р Дмитрий Дмитренко, който ще проведе прегледите, специализира урология в УМБАЛ „Св. Анна“ в периода 2009-2014 г. След това работи в УМБАЛ „Софиямед“, а от август 2015 г. се присъединява към екипа на „Доверие“. Привличането на д-р Дмитренко е пример за целенасочената политика на медицинския комплекс за запазване на младите, квалифицирани и отдадени таланти в България и поддържането и повишаване на качеството на здравеопазването в дългосрочен план.

МК „Доверие“ подкрепя разбирането, че осигуряването на достъп до точна и пълна информация от компетентни специалисти е в основата на модерното здравеопазване. Инициативата за борба с рака на простата е само част от добрите практики на лечебното заведение. През октомври „Доверие“ взе участие в кампанията за борба с рак на гърдата като всяка събота от месеца се провеждаха безплатни прегледи за рак на гърдатата и консултации с мамолог.

За „Доверие“

„Доверие” е бутиков медицински комплекс, разделен функционално на диагностично-консултативен център и многопрофилна болница за активно лечение.

На разположение на пациентите са:

  • -Медицински център, разполагащ със собствени лаборатории и високотехнологично диагностично оборудване
  • -9 специализирани отделения за болнична помощ
  • -4 операционни зали и стационар от над 100 легла
  • -Оперативно лечение с единствената в гр. София система за роботизирана хирургия - Da Vinci

МБАЛ „Доверие“

Болницата е с изразен хирургичен профил в областта на коремната хирургия, урологията, гинекологията и гастроентерологията. Над 80% от всички диагностични и лечебни процедури се извършват чрез прилагане на минимално инвазивен (безкръвен) метод от висококвалифицирани екипи чрез съвременна ендоскопска апаратура.

Лечението в болницата и медицинския център може да бъде финансирано чрез НЗОК, доброволни здравноосигурителни фондове и лично от всеки пациент спрямо официалните ценоразписи. 

http://www.mbal.doverie.bg

За допълнителна информация:

Ралица Ангелова, специалист маркетинг и комуникации, МК "Доверие"

тел.: 0889 204 255, e-mail: r.angelova@mbal.doverie.bg

Нина Димитрова, координатормаркетинг и комуникации, МК "Доверие"

тел.: 02 / 40 36 409, 0886 911 143, e-mail:n.dimitrova@mbal.doverie.bg

Ирина Иванова, PR Executive, агенция Havas PR

тел.: 02/400 94 54, 0884 666 524, e-mail: irina.ivanova@havaspr.bg

Акушерство и гинекология Вътрешни болести Гастроентерология Инфекциозни болести Кардиология Медицинска генетика и ембриология Неврохирургия Нефрология Образна диагностика Обща медицина Ортопедия и травматология Педиатрия Психиатрия Ревматология Социална медицина и здравен мениджмънт Спешна медицина Спортна медицина Съдова хирургия Токсикология Урология Фармация Хирургия Хранене и диететика Простата Рак на простатата Уголемена простата Простата Рак на простатата карцином на простатата Медицински комплекс Профилактични прегледи рак на тестисите

Коментари