Публикация

Семинар на "Актавис" откри Юбилейната национална конференция по обща медицина

Форумът в Пловдив се провежда при извънредни мерки за сигурност заради повишената степен на тревога от терористични атаки в цяла Европа


Със семинар на фармацевтична компания "Актавис" стартира в Пловдив юбилейната национална конференция по обща медицина – 15 години Национално сдружение на общопрактикуващите лекари в България. Над 1200 джипита от цялата страна ще дискутират до неделя съвременни проблеми и актуални теми в общата медицина.

Заради серията терористични атаки в Париж и напрежението от бомбени заплахи у нас и в цяла Европа преди първата лекция на д-р Петя Каменова, дм от клиниката по диабетология в УСБАЛЕ "Акад. Иван Пенчев" в София на тема "Метформин - нови хоризонти отвъд глюкозния контрол" модераторът д-р Красимир Кулински предупреди фамилните доктори да сигнализират, ако забележат съмнителни пакети. Той съобщи на медиците, че за тяхната сигурност се грижат полицаи. В зала "Пловдив" на "Новотел Пловдив", където се провежда форумът между 19 и 22 ноември 2015 г. сред докторите седяха и цивилни служители на реда, а на входа през цялото време в червена полицейска кола стояха униформени с автомати. Лекцията на д-р Каменова предизвика огромен интерес сред лекарите. Със същия успех премина и следващата „Антибактериална терапия при пневмонии придобити в обществото и ХОББ“, изнесена от доц. д-р Донка Стефанова от СБАЛББ „Св. София”.

По време на форума ще се проведе и кръгла маса на тема „15 години Обща медицина в България. Какво очакваме от следващите 15 години?" За поредна година ще бъде връчен и призът „Семеен лекар на 2015”, както и грамота за най-активна регионална структура на сдружението. Тази година ще бъдат връчени и още няколко награди, свързани с всекидневната работа на съсловието – грамота „Човекът-желязо” - за общопрактикуващ лекар, издържал най-много проверки през годината, за най-млад семеен лекар, за ветеран - най-възрастният работещ.Друго интересно отличие е наречено „Бедуин на годината” – за семеен лекар, което обслужва най-много населени места на най-голяма площ в практиката.


Коментари