Публикация

The Medical Channel тръгва в пакета Smart на VIVACOM

Това е първият и единствен тв канал в България със здравна тематика, насочена към обикновения зрител


The Medical Channel разширява своето присъствие в България и вече ще се излъчва в допълнителния пакет Smart на VIVACOM. Тази бърза експанзия се развива по-малко от месец след първоначалното пускане на The Medical Channel в България на платформата на телевизионния и интернет доставчик Escom.

Това най-ново развитие илюстрира бързото и нарастващо навлизане на The Medical Channel из цяла Европа. С този нов договор Limeclip ltd–компанията, която стои зад The Medical Channel, слага основите на 11тотопартньорство с различни платформив Централна и Източна Европа и Адриатическия регион за период на малко повече от една година.

Освен на българския пазар, Limeclip ltdпреговаря и с различни платформи в Полша, Германия, Румъния, Австрия и Швейцария с цел да стъпи на тези територии в началото на 2016 година. След това компанията планира да стартира The Medical Channel във Великобритания, Близкия изток и други важни европейски територии.

The Medical Channel е уникално предложение, това е първият и единствен канал, предлагащ обективни и базирани на факти програми, които повишават познанията за различни заболявания. В момента каналът се излъчва в Хърватска, Словения, Сърбия, Босна и Херцеговина и България. Бързо нарастващата зрителска аудитория на тези пазари потвърждава, че обществото е убедено в голямото значение на грижата за здравето.

Нивес Лепин - Мениджър „Разпространение“ в Limeclip ltdказва следното във връзка с настоящото стартиране на канала в България с VIVACOM:„Присъствието ни в пакета Smart на VIVACOM отразява нашия иновативен подход към телевизионното разпространение и предлага на нашите потребители модерни начини за достъп до убедително представени медицински теми.“

Любомир Малоселски, Мениджър Управление на продукти и услуги за крайни клиенти във VIVACOM, коментира това ново вълнуващо партньорство с думите: „VIVACOM постоянно се стреми да разширява своите допълнителни телевизионни пакети с иновативни и оригинални канали. Много се радвам, че канал The Medical Channel вече ще е част от каналите, които предлагаме с допълнителен пакет Smart, за абонатите на нашата интерактивна телевизия. Каналът ще е локализиран и ще предоставя интересна и практична информация по различни теми, касаещи здравето на българина. VIVACOM ще е първият оператор с национално покритие, който ще започне излъчването на канала.“

В момента The Medical Channel може да се гледа на платформите: SBB, Telemach Slovenia, Telemach BiH, MAXtv, Radijus Vektor, T-2, VIPtv, B.net и Escom.

Коментари

The Medical Channel
23 ное 2015 11:56

Предаванията на The Medical Channel ще третират проблеми, които са характерни не само за България... Иначе каналът е преведен на български език със субтитри. когато каналът набере сила и по-масово разпространение в България, се предвижда заснемането и на местни продукции с участието на български медицински специалисти.

юлия Трайкова
23 ное 2015 11:33

Предаванията на The Medical Channel ще третират проблеми, които са характерни не само за България... Иначе каналът е преведен на български език със субтитри. когато каналът набере сила и по-масово разпространение в България, се предвижда заснемането и на местни продукции с участието на български медицински специалисти.

Предполагам предаванията ще са адаптирани за българския зрител и неговите проблеми?

А програмата какво представлява? Предполагам предавания по различни здравни теми или не? Участват ли български лекари или всичко се снима в чужбина и е преведено на български или как?

Ина  Димитрова
20 ное 2015 13:56

А кога хората от цяла София ще могат да имат телевизията на Виваком? Сега са само някои квартали.

Това е страхотна новина! Крайно време беше да имаме здравен канал. Другата добра за мен новина, че го предлага моят оператор, така че веднага ще се позаинтересувам как точно мога да го гледам.

Супер! Според мен това е доста перспективно. У нас има ниша за достоверна и същевременно любопитна медицинска информация. Доколкото знам, в чужбина се радва на голям интерес. По разбираеми причини българинът все повече се фиксира върху тематата за здравето, така че успехът е вън от съмнение