Публикация

Ибупрофен не само облекчава болката, но и удължава живота

Ибупрофен не само облекчава болката, но и удължава живота

Изследователи, работещи по "Рандомизирано контролирано проучване за облекчаване на болката при деца с мускулно-скелетната травма", установили, че ибупрофен е по-ефективен при лечение на счупени кости, натъртвания и навяхвания

 

Ибупрофен е създаден в началото на 1960 г. в Англия и описан като "нестероидно противовъзпалително средство, използвано за облекчаване на болка и треска и намаляване на възпалението".

Редовни дози ибупрофен потискат възпалителните процеси в организма

забавят стареенето и могат да увеличат продължителността на живота на множество хора, според изследване, публикувано в списание Public Library.

 

Изследователи от HSPH съобщават, че възрастните, които редовно приемат ибупрофен, имат около една трета по-малък риск от развитие на болестта на Паркинсон и алцхаймер

Проучване, публикувано в Journal of Leukocyte Biology твърди, че

ибупрофен може да понижи възпалението при възрастни хора с туберкулоза

Изследователи установили, че при пациенти с муковисцидоза, които приемат ибупрофен два пъти дневно за период от две до седем години, е регистрирано намаление с 29% загуба на функцията на белите дробове в сравнение с тези, които не приемат медикамента. Изследването е публикувано в Critical Care Medicine.

 

Между май и януари 2003 г. изследователи, работещи по "Рандомизирано контролирано проучване за облекчаване на болката при деца с мускулно-скелетната травма", установили, че ибупрофен е по-ефективен при лечение на счупени кости, натъртвания и навяхвания. Те оценили 300 деца (от 6 до 17 години), които постъпили в спешното отделение с болка от нараняване (на крайниците, врата и гърба). Пациентите, които са получавали ибупрофен, имали по-голямо облекчаване на болката 60 минути след получаване на дозата в сравнение с други лекарства.

 

Изследователи от Stanford Hospital проучват 86 мъже и жени, страдащи от т.нар. "височинна болест", и твърдят, че приемането на повече от 600 мг ибупрофен може да осигури сигурна превенция на състоянието.

 

Източници: MNT, CCM 

" }-->

Коментари