Публикация

Антистрес издание за Хари Потър

Поредица от четири книги за оцветяване, вдъхновени от книгите и филмите за Хари Потър, излизат на пазара


Страстта по книгите за оцветяване за възрастни придобива нова сила, след като в Англия излезе антистрес издание на сериите за Хари Потър. Цял месец преди фактическото й появяване на пазара,   книгата се изкачи до 9-то място на бестселърите на английския „Амазон“ само по предварителните си продажби.

Очаква се първото издание от поредицата да бъде на българския пазар непосредствено преди Коледа. В него са включени ювелирни илюстрации с участието на всички по-важни герои - от Доби и бебето дракон Норберт до цели куидич мачове и финалната битка между Хари и Волдеморт. 

Според психотерапевти и арттерапевти, книгата ще е безценно средство за антистрес терапия и релакс за цялото семейство, защото почитателите на Хари Потър, които са били тийнейджъри преди 18 години, при излизането на първия том на Дж. Роулинг, днес имат семейства и деца.

Специалистите категорично отчитат, че оцветяването намалява нивата на нежелания стрес. "А колкото по-сложен е предпочетеният за оцветяване дизайн, толкова по-добри условия се създават едновременно за гимнастика на ума и отмора на ума и тялото. Работата с цветове и детайли подобрява уменията в областта на фината моторика (координацията очи - ръце), развива сетивата, усета към детайла, увереността и творческите заложби." - казва психотерапевтът Жанета Христова.

Докато чакате книгат, може да си изтеглите и принтирате  картинки за оцветяване от ТУК.

Коментари