Публикация

Медицински университет – Варна стана шампион по футбол, плуване и боулинг в турнира „Купа 8 декември”

В плувната надпревара студентите от МУ- Варна станаха комплексни победители.


Футболният отбор на Медицински университет – Варна извоюва шампионската титла в ежегодния спортен турнир „Купа 8 декември", организиран от Община Варна, студентските съвети и академичните звена, отговарящи за спорта в университетите. Тази година турнирът се проведе от 7 до 21 ноември. На турнира по минифутбол участие общо взеха 10 отбора, като на полуфиналните един срещу друг се срещнаха двата отбора на Медицинския университет. Миналогодишният шампион на турнира спечели мача и на финала се изправи срещу представителите на Техническия университет. С краен резултат 1:0 бъдещите медици се наложиха над своите опоненти и спечелиха отново шампионската титла.

В плувната надпревара студентите от МУ- Варна станаха комплексни победители.

При жените на 50 метра бътерфлай първа финишира Антония Стоянова, следвана от Алина Шигри, а почетната стълбичка допълни Катерина Ойленщайн. На 50 метра гръб победителка стана Нора Пендов, а третото място зае отново студентка от Медицинския университет – Антония Стоянова. В дисциплината бруст златото грабна Цветелина Керязова, а с бронза се окичи Франциска Клеес. На 50 метра свободен стил най-бързо разстоянието преплува Цветелина Керязова, втора остана Нора Пендов, а трета финишира Велина Богданова.

Мъжете от Медицински университет – Варна също спечелиха медали. На 50 метра гръб бронзът взе Александър Ботунов, в свободния стил трети стана Кристиян Кръстев, а в бруста - Христофорос Боцарис също финишира трети.

На смесената щафета 5х50 м свободен стил отборът на Медицински университет – Варна беше най-добър и заслужено зае първото място.

Последователите на Хипократ се оказаха много добри и в събарянето на кегли по боулинг пистата. Отборът на МУ-Варна в състав Александър Джабаров, Веселин Григоров, Ростислав Колев, Кристиян Йорданов и Добромир Цонев успя и в тази надпревара да грабне златните медали.

Баскетболът и лекоатлетическият крос са другите две дисциплини, в които момчетата и момичетата от МУ-Варна се класираха в челната тройка. Отборът ни по баскетбол спечели сребърните медали. В лекоатлетическия крос мъжете и жените на МУ-Варна се класираха на 3-то място. Бронзът при жените извоюва Ванеса Борст, а при мъжете - Стефан Михайлов.

Волейболният турнир, който се проведе в спортната зала на Икономическия университет, тази година бе изпълнен с вълнуващи срещи. Играчите на треньора Борис Янков започнаха участието си във волейболната надпревара с летящ старт, побеждавайки убедително състава на Варненския свободен университет с категоричното 3:0 гейма.

Следващата им среща в програмата беше с отбора на Военноморското училище, като в началото на мача момчетата от Медицинския показаха отлична игра и заслужено спечелиха първите два гейма. Макар срещата да изглеждаше предрешена, противниците им успяха да осъществят обрат и по този начин отборът на Медицинския университет не успя да излезе като победител.

Въпреки желанието за победа на медиците в следващата среща късметът им убягна. Те имаха за съперник отбора на Техническия университет. Въпреки борбения дух, който момчетата от Медицинския показаха на волейболното поле, те загубиха срещата.

Последният мач на Медицински университет бе особено драматичен. Там отново се стигна до 5-геймова драма и силите на игрището бяха изравнени. Като опонент медиците имаха състава на Икономическия. В развръзката на срещата разликата от две точки успяха да направят домакините. Така в общото класиране играчите от Медицинския заеха почетното трето място. 

Коментари