Публикация

Стартира проект Детска футболна школа

Официално беше обявен проектът, който с финансовото дарение на Актавис, ще подпомогне развитието на детско-юношеската школа на ФК „Локомотив“ София.


Вчера на обяд се проведе пресконференция, на която официално беше обявен проектът, който с финансовото дарение на Актавис, ръководен от Ивайло Паргов и в партньорство с ФК „Локомотив“ София, ще подпомогне развитието на детско-юношеската школа на ФК „Локомотив“ София.

На пресконференцията присъстваха г-н Красен Кралев - министър на младежта и спорта, г-н Явор Хайтов- зам. Председател на Народното Събрание,

г-н Веселин Пенев - областен управител на София, г-н Емил Костадинов - член на изпълкома на БФС, управителният съвет на ФК „Локомотив“, всички треньори на детско-юношеската школа на клуба, известни футболни личности на клуба, както и част от най-малките възпитаници на школата.

Проектът стартира от началото на следващата година, ще бъде със срок четири години и ще обхваща следните дейности:

∙ Изграждане на футболно игрище с изкуствен терен за тренировка и представителни срещи на тимовете от школата

∙ Техническо обезпечение на детско-юношеската школа- екипи, тренировъчни пособия

∙ Ежегодно участие на представителен тим на детско-юношеската школа на международния турнир по футбол за деца и юноши „Готя Къп“, който се провежда в Гьотеборг, Швеция

∙ Осигуряване на допълнително професионално развитие за треньорския щаб на детско-юношеската школа чрез гостуване в различни европейски футболни школи

∙ Финансова обезпеченост на треньорския щаб на детско-юношеската школа

Детската школа ще работи под името „Локомотив“ София, ще стартира работа с децата, юношите и треньорите на клуба и ще приема всички, които искат да се присъединят към детско-юношеските отбори. Отговорен за цялостната дейност на школата ще бъде Ивайло Паргов, който ще работи в синхрон и партньорство с ФК „Локомотив“ София.

След приключване на три-годишния спонсорски договор на Актавис с ФК „Марек“ през май 2015 г., компанията реши да се фокусира изцяло върху развитието на детско-юношеския спорт. Благодарение на Актавис, децата на Марек и техните треньори две последователни години участваха на „Готя Къп“ и представяха България. След основно преразглеждане на проекта и целта той да стане още по-мащабен, предложената от Ивайло Паргов нова концепция беше одобрена от нашата компания и Актавис дарява средства за подпомагане на децата и юношите на ФК „Локомотив“ София, които има истинска нужда от приятелска ръка.

По време на пресконференцията Питър Бергуист изрази надежда, че инициативата на „Актавис“ ще стане заразителна за други компании в България и ще ги накара да подкрепят академията, но не само школата на „Локомотив“ София, а и българският футбол като цяло. „Други компании са повече от добре дошли да се присъединят към нашите усилия“, каза той. На въпрос дали има други спортни инициативи подкрепени от „Актавис“ в България, той посочи, че страната ни е уникална от тази гледна точка. „В България избрахме да подкрепим младежкия футбол, защото смятаме, че това е един от начините децата да растат по здравословен начин. Това правим само за България. В други страни сме подкрепяли различни спортни дейности, но подобен проект не сме изпълнявали“ ,каза той.

Министър Кралев сподели, че е възхитен от Актавис и поздравява ръководството на компанията за този проект. "Много добър пример за всички спортни клубове, половин година обикалях страната и изнасях лекции в търсене на такива фирми за помощ към спорта, това са добри примери, да се работи с школите", заявиоще той.

Коментари

Тихомир Ушев
26 ное 2015 10:22

Насочването на децата към спорт, подпомагането на отбори е единственият начин да запазим младите от пагубните влияния на наркотиците и другите съвременни отрови. Добре, че фирми подкрепят спорта, защото очевидно държавата няма такъв капацитет или желание.

Албена Хюбнер
26 ное 2015 09:46

Адмирации, че подкрепяте спорта и давате възможност на децата да се развиват и да правят това, което обичат!