Публикация

Каква е алхимията на здравето и красотата

                                                                                                          

Тайната как се постига идеална фигура, блестяща кожа и коса

„Алхимия на здравето и красотата“ е нарекла своята презентация д-р Галина Арабаджиева, с която ще запознае гостите на Клуба на Алхимика как могат да постигнат перфектен външен вид. Това ще стане тази събота, на 28 ноември, от 19,30 ч. в Alchemist Residence в Белащица по време на четиристепенната гурме вечеря. Тя е подготвена от гуруто в кулинарията шеф Борис Петров и включва салата от червено цвекло, цитруси и три вида кълнове, а за предястие - темплада от сотиран и миксиран пипер, гъби кладница, затоплени скариди в букет от свежа салата. Основното ястие е сьомга, приготвена в марината от червено цвекло на ниска температура, поднесена в азиатски стил с терияки сос. Десертът е милфьой с 4 вида шоколад и конфитюр от биоплодове.

Всички ястия са приготвени със специални екологично чисти продукти, отгледани в градината на Алхимика до резиденцията. Качеството на продуктите е гарантирано, всички те са сертифицирани от „Био Агри Черт“- Италия, увери шеф Петров. Вечерята ще бъде поднесена, докато гостите се наслаждават на изпълнения на класическа музика, заяви домакинът д-р Невен Енчев.

Д-р Арабаджиева, специалист по холистична медицина, лечебно хранене и диетика, ще разкаже как чрез природосъобразно хранене, детоксикация и пречистване на организма, психотерапия, хомеопатия, цветотерапия, ароматерапия, акупунктура и кинезитерапия да поддържаме здравето и красотата си. Тя ще даде практични и лесно изпълними съвети как чрез правилно хранене да се поддържат оптималното тегло, блясъкът на кожата и косата. Ще научи гостите как да постигнат идеална фигура и безупречен външен вид, без да се подлагат на драстични диети и мъчително гладуване. Според известната специалистка тайната на младостта е в правилното хранене и точната употреба на етеричните масла. Ако това се прави редовно, със сигурност се спестяват тежки естетични процедури, категорична е тя.

За членовете на Клуба на Алхимика и техните приятели стартира програма по холистична медицина и профилактика на здравето. От Нова година в определени дни в Холистичен център за възстановяване „Алхимика“, ситуиран в Резиденцията в с. Белащица, водещи експерти ще дават консултации как да съхраним здравето и красотата си. Екипът от специалисти се оглавява от д-р Арабаджиева, която е и известен дерматолог, а в него влизат д-р Нели Апостолова, дерматолог и специалист по лечебно хранене, д-р Ваня Александрова, ендокронилог, д-р Борислав Иванов, акушер-гинеколог, д-р Веска Василева, стоматолог с холистичен подход към денталната медицина, Събка Чехович, психолог, работещ в областта на телесно ориентираната психотерапия и Жанет Орфану, специалист по Международни икономически отношения, психолог, основател на първото у нас екоселище - „Радост“ в с. Горско Косово, Севлиевско, аюрведичен и йога терапевт. Тя е изучавала йога и е получила сертификат от най-известния ашрам в Индия, посещаван навремето и от Людмила Живкова. Новият център в с. Белащица е привлякъл изявени специалисти в съвременната медицина и психология, които непрекъснато усъвършенстват своите знания и обогатяват опита си в най-добрите световни клиники по холистична медицина в Европа, Латинска Америка и Индия. 

Коментари