Публикация

Охлаждайте, а не затопляйте при възпалени стави

Новата алтернатива на геловете е уникално обезболяващо масло под формата на спрей


Много хора са склонни да подценяват проблема с възпалените стави, тъй като смятат, че могат да се справят сами. Това обаче не е съвсем така, ефективният подход изисква повече познания и специална подготовка.

Един от митовете например е, че загряващ компрес или мазило помагат при болки в костите и ставите. Истината е, че те не само че не помагат, а водят до точно обратен ефект, твърди д-р Екатерина Господинова, ревматолог в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ – Бургас. Тя е категорична, че при ревматологични заболявания - особено когато има възпалени стави, сухожилия, ставни повърхности, задължително трябва да се прилагат изстудяващи препарати.

Именно охлаждащият ефект облекчава ставно-мускулни болки и прешленни болки, които са симптом за увреждане на тъкани или за наличие на по-сериозно заболяване.

OXYPAIN oil (Оксипейн ойл) е нов уникален препарат, който е изключително ефективен срещу скованост в ставите, мускулни болки, навяхвания и  други малки травми. Подходящ е при ставно-мускулни проблеми и увреждане на междупрешленни дискове, обяснява специалистката. Той има отличен ефект също и при периартрит на раменна става, мускулни и ставни разтежения, натъртвания, навяхвания, разкъсвания на мускулни влакна. Помага също и при остеоартроза с различна локализация и ревматоиден артрит.

Идеален е за приложение и при млади хора, чиято професия ги заковава пред компютъра. През уикенда те често се опитват да компенсират с повече натоварване, което е предпоставка за травми и болки, обособили се като цял комплекс страдания, наречени Уикенд уориър синдром.

OXYPAIN oil е напълно безопасен. Основната активна съставка в него са оксигенирани глицеролови триестери и натурални етерични масла.

Предлага се под формата на спрей, който е лесен, удобен за нанасяне, бързо се абсорбира и се понася добре от кожата.

OXYPAIN oil се нанася локално върху засегнатия участък два или повече пъти  дневно. Всяка опаковка съдържа 150 дози (впръсквания), а с едно впръскване се покриват около 20 квадратни сантиметра площ. Това прави препарата изключително икономичен.

Клиничните изпитвания доказват, че препаратът е ефективен, безопасен и се понася добре. Резултати от проучване при над 500 пациенти (мъже и жени) показват чувствително намаляване на болката, сковаността и затруднената подвижност след 6-месечно приложение при средно 2 апликации дневно.

Използването на OXYPAIN oil облекчава физическото страдание и така подобрява и емоционалната кондиция на човека и качеството му на живот. 

Коментари