Публикация

С празнично шествие и тържествена промоция МУ-Плевен изпраща Випуск 2015 млади лекари

Средният успех на Випуск 2015 млади лекари е Много добър 5.09, с висок брой отличници – 23, които ще бъдат наградени с плакет „Отличник” на Факултет „Медицина”,


Медицински университет – Плевен традиционно организира Празнично шествие и Тържествена промоция на младите лекари от 36-тия пореден випуск на Факултет „Медицина“ на 4-ти декември 2015 г., петък, с участието на Академичното Ръководство, преподавателите и близките на дипломантите.

Празникът ще протече със следната програма:

10.00 ч – Ректорат – Ритуал по предаване символите на Университета

10.15 ч – Празнично шествие от Ректората до площад „Възраждане”

10.30ч – Поднасяне на венец пред Вечнияогън на Параклис-мавзолей „Св. Георги Победоносец”

10.30 ч – Транспортиране на дипломантите и преподавателите до Втора клинична база

11.00 ч – Тържествена промоция на младите лекари в зала „Магнум”

12.00 ч – Коктейл за дипломанти, преподаватели и гости.

След успешно завършен 6-годишен курс на обучение 74 абсолвенти от България, Македония и Молдова придобиват образователно-квалификационна степен „Магистър” и професионална квалификация „лекар”. Средният успех на Випуск 2015 млади лекари е Много добър 5.09, с висок брой отличници – 23, които ще бъдат наградени с плакет „Отличник” на Факултет „Медицина”, комплекти научна литература и стетоскопи. Първенец на випуска с успех Отличен 5.96 е дългогодишният председател на Студентски съвет и носител на приза „Най-изявен студент“ – д-р Александър Ангелов Тодоров. Той ще се обърне с приветствие към своите колеги.

От същия випуск през м. март 2016 г. следва да се дипломират и 22 чуждестранни студенти, обучаващи се в англоезичен курс по специалност „Медицина”. Младите чуждестранни лекари са граждани на Турция, Индия, Великобритания, Швеция и Япония.

По покана на Академичното ръководство на МУ-Плевен специален гост на събитието тази година, който ще произнесе приветствено слово към младите лекари от Випуск 2015, е писателят Георги Мишев.

Станете част от празника на младите лекари от Випуск 2015 на МУ-Плевен на 4-ти декември 2015г., петък, от 10.00 ч пред Ректората за участие в Празничното шествие и от 11.00 ч в зала „Магнум” на Тържествената промоция на Факултет „Медицина”!

З А П О В Я Д А Й Т Е!

" }-->

Коментари