Публикация

​Разкриват Холистичен център за възстановяване „Алхимика“ в Alchemist Residence в Белащица

Универсална рецепта за здравословно хранене не съществува,заяви д-р Галина Арабаджиева в лекцията си „Алхимия на здравето и красотата“ по време на гурме вечеря


Не търсете универсалната рецепта на здравословно хранене! Тя не съществува, защото всеки човек е индивидуалност, а неговият организъм работи по свои собствени правила. За да се определи най-правилната диета, гарантираща перфектния външен вид, пациентът трябва да премине през специални изследвания, заяви д-р Галина Арабаджиева. Тя изнесе пред членовете на Клуба на Алхимика и техни приятели лекция „Алхимия на здравето и красотата“ по време на гурме вечеря в Alchemist Residence в Белащица в събота.

Д-р Арабаджиева разпръсна още един мит, който се шири напоследък – че вегетарианците са най-здравите хора. Тя увери гостите, че здравето и красотата са въпрос на избор – всеки от нас сам може да реши дали да се поддържа като се довери на холистичната медицина, според която здравето е в баланса между ума, душата и тялото. Ако човек се храни природосъобразно, прави детоксикация и пречистване на организма, както и психотерапия,доверява се на хомеопатията, цветотерапията, ароматерапията, акупунктурата и кинезитерапията, поддържаме здравето и красотата си. Така може да се постигне идеална фигура и безупречен външен вид, без да се подлага на драстични диети и мъчително гладуване. По този начин със сигурност се спестяват и тежки естетични процедури. Тя изтъкна, че в холистичната медицина стандартни схеми, приложими за всеки не съществуват. Всички терапии се изготвят индивидуално. Точно с това ще се занимава екипът на Холистичен център за възстановяване „Алхимика“, ситуиран в Резиденцията в с. Белащица. Там водещи експерти ще дават консултации как да съхраним здравето и красотата си. Екипът от специалисти се оглавява от д-р Арабаджиева, която е известен дерматолог и специалист по лечебно хранене и диетика, а в него влизат д-р Нели Апостолова, дерматолог и специалист по лечебно хранене, д-р Ваня Александрова, ендокронилог, д-р Борислав Иванов, акушер-гинеколог, д-р Веска Василева, стоматолог с холистичен подход към денталната медицина, Събка Чехович, психолог, работещ в областта на телесно ориентираната психотерапия и Жанет Орфану, психолог, основател на първото у нас екоселище - „Радост“ в с. Горско Косово, Севлиевско, аюрведичен и йога терапевт.

Презентацията бе направена по време на гурме вечерята, чието меню „Alchemist sekret“ е разработено от водещия кулинарен майстор шеф Борис Петров. Всички ястия бяха направени с екологично чисти продукти, част от тях отгледани в градината на Алхимика до резиденцията. Качеството на зеленчуците и плодовете е гарантирано, защото са сертифицирани от „Био Агри Черт“- Италия, увери домакинът д-р Невен Енчев, докато гостите се наслаждаваха на класическата музика. Той обяви, че след вечерта на холистичната медицина други две ще бъдат посветени на благородните метали и скъпоценните камъни. За всяка от тях шеф Петров ще ги изненадва с ново меню.

В знак на признателност към д-р Енчев и очарователната му съпруга д-р Ваня Александрова един от финалистите в шоуто „Гласът на България“ Огнян Георгиев изпя хита на Франк Синатра „My way“. 

Коментари