Публикация

Зъбните импланти – най-евтини у нас


1 000 лева е най-ниската цена за поставянето на зъбен имплант в България. В сумата е включена стойността на импланта и необходимата интервенция.

„В първия момент тази цифра звучи шокиращо, но тя е нищожна на фона на цените в другите европейски държави”, заяви д-р Радослав Симов, специалист по лицево-челюстна хирургия и имплантология в пловдивската клиника „Юнайтед медикал”. За пример той посочи Франция, където минималната цена е 2 800 евро, в Италия - 2 000 евро. В Израел цената започва от 1 500 евро, допълни д-р Халил Зейне.

Израелският лекар и пловдивските хирурзи-стоматолози направиха няколко демонстративни операции, с използването на последните новости в зъбната имплантология.

Според специалистите, когато пациентът няма зъби, най-модерният начин е те да се възстановят чрез импланти (винтове от титан, които се забиват в костта на челюстта и играят ролята на корен на зъб).

„Предимствата на новата нанотехнология са, че имплантът се възприема по-лесно от организма и издържа дълго във времето. Много важно е, че се съкращава и оздравителният процес”, обясни д-р Симов.

Имплантът от титан осигурява близо 90% контакт с костта още на първия месец от лечението, а пълното заздравяване се постига след 60 дни.

Всички зъби в устната кухина могат да бъдат подменени с помощта на такива импланти, категорични са стоматолозите.

Пловдивската „Юнайтед медикал” е единственото здравно заведение в Южна България, което разполага със специализирана компютърно-томографска програма „Dental CT” – скенер на челюсти.

Коментари