Публикация

Информационен център за онкоболни заработи в Пловдив


Болни от рак имат шанс за второ мнение и лечение по най-съвременната технология с кибернож в Анадолския медицински център, който е филиал на американската болница „Джонс Хопкинс”. Единственото условие е да подадат документи в открития информационен здравен център в Пловдив, който се намира ул. „Найчо Цанов” 4.

„Изпращането на документите в болницата и първата консултация с лекарите са напълно безплатни за болните”, съобщи мениджърът на Анадолския център за България Мустафа Мехмедов.

По думите му, за 24 часа пациентът получава отговор дали е подходящ за това лечение, или е необходима друга терапия, както и каква е цената.

„Киберножът представлява лечение по най-новата радиохирургична технология. Третира тумори в цялото тяло, като запазва тъканта около тях. Методът е подходящ за различни образувания, но е най-ефективен при тумори в главата. Цената на процедурата е средно около 10 000 евро”, поясни Мустафа Мехмедов.

Той подчерта, че цялата медицинска документация, изследвания и епикризи трябва да бъдат преведени на английски, за да могат да бъдат разгледани от специалистите в Истанбул. Ако се стигне до решение за лечение в турския център, на болния се осигурява транспорт и хотел.

 

Коментари