Публикация

Недостигът на витамин А води до отслабване на ерекцията

Важен за редица функции на организма


У всички народи съществуват тайни древни рецепти за повишаване на либидото, потенцията и фертилността, успехът на повечето от които се дължи именно на определени витамини, „специализирали” се в управлението на една от най-важните функции на човешкия организъм, свързана непосредствено с продължаването на вида. 

Витамин А участва в множество окислително-редукционни процеси, свързани с поддържането на хомеостазата, регулирането на биосинтеза на протеините, поддържането на боеготовността на имунната система, в синтеза на стероидните хормони (в т.ч. и на важния за женския организъм прогестерон), в сперматогенезата у мъжете и пр. Прогестеронът играе важна роля в регулацията на менструалния цикъл, бременността и ембриогенезата у жените. Недостигът на витамин А в рациона на мъжете води до отслабване на ерекцията, ускорена еякулация и други „конфузни” ситуации, понижаващи чувствително самочувствието на силния пол.

Витамин А е продукт на превръщането на бета-каротена, един от най-добре изучените представители на растителните пигменти - т.нар. каротеноиди, протичащо в червата и черния дроб. Богати източници на бета-каротен са морковите, сладките картофи, спанакът, тиквите, пъпешът, броколите, марулята, кантарионът, мащерката и др. Витамин А се съдържа и в животински продукти като черен дроб, масло, яйчен жълтък, мляко и др.

Още по темата четете на сайта jivotatdnes.bg

Коментари